Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Fiat / 10 popolnoma norih dodatkov opaženih v avtomobilih
10_norih_stvari (10)

10 popolnoma norih dodatkov opaženih v avtomobilih


Med nakupom vozila se seveda pozanimamo o velikosti motorja, prtljažnika, številu sedežev in kolikšno porabo ima. Ponavadi je ob nakupu na voljo tudi široka paleta dodatne opreme, ki pa je pri nekaterih primerih vozil že malo nenavadna.

Na spodnji lestvici smo zbrali deset najbolj zanimivih, nenavadnih in pravzaprav norih pripomočkov, ki so na voljo kot dodatna oprema pri nakupu vozila. Vse od prenosnega kavomata do umetnih zvezd na stropu vozila, ter mnogo drugih nenavadnih izumov. Začenjamo pa pri vsevednih nemcih, katerih je kar nekaj na spodnjem seznamu.

10. Porsche 911 – Reže za ventilacijo zraka oblečene v usnje

10_norih_stvari (9)

Porsche je znan po svojih hitrih, športnih avtomobilih, ki poleg zmogljivosti ponujajo tudi pestro izbiro dodatne opreme. Poleg varnosti, estetike in udobja pa je moč najti tudi možnost šivanja rež za ventilacijo zraka v usnjeni material. Seveda bi normalen posameznik bil mnenja da je to popolnoma neuporabno vendar pa…No ja, tudi jaz ne najdem razloga funkcije in uporabnosti tega dodatnega usnja.

9. Mini kabriolet – Opozorilo na dež

10_norih_stvari (4)

Lastniki brez-strešnih vozil poznajo težavo odprave na potovanje, izlet ali preprosto vožnjo za užitek, vendar je ob spremenljivem vremenu vedno prisoten občutek strahu, v primeru če kar naenkrat začne deževati in bo voda zmočila celotno notranjost. Lastniki Minijev pa teh težav nimajo, saj je za Minije ki imajo navigacijski program z XL paketom, na voljo opozorilnik pred dežjem, ki – kot ime razkriva- opozori voznika na nevarnost dežja, še pred neizogibnimi padavinami in lahko varno in brezskrbno dvigne in postavi streho nad glavo.

8. Nissan Leaf – Sončne celice na zadnjem spojlerju

10_norih_stvari (1)

Polnjenje baterij s pomočjo sončnih celic je seveda zelo pameten in ekonomičen način ustvarjanja energije zato ni ravno “nora” vrsta dodatne opreme, je pa seveda nenavadna. S tem panelom sončnih celic tudi ne boste uspeli poganjati motorja ali polniti baterij, vendar pa boste olajšali delo glavni bateriji, namesto katere bodo sončne celice poganjale klimatsko napravo ali pa luči, medtem ko je vozilo ugasnjeno oziroma v stanju pripravljenosti.

7. Mercedes-Benz razreda E in S – Ogrevano naslonjalo za roke

10_norih_stvari (6)

Razumem in mi je jasno da Mercedes-Benz spada med najbolj prestižne znamke vozil na svetu in da skrbijo za neprimerljivo udobje in užitek v vožnji pri najprestižnejših modelih vozil, vendar ogrevano naslonjalo za roke? Morda sem staromoden, vendar ali ni ohranjanje določene temperature zraka v vozilu naloga ventilacijskega sistema? Za ogrevanje telesa in rok pa skrbita ogrevan volan in sedeži. No pa vseeno, meni se zdi neobičajno in noro, spet drugemu pa se ta opcija vredna 620 evrov zdi popolnoma esencialna.

6. Land Rover Range Rover SVA – Prtljažni sedeži za opazovanje okolice

10_norih_stvari (10)

Pod podom ogromnega prtljažnika Range Roverja se skrivata dva sedeža in klop, ki jo je moč pritrditi na navzdol odpirajočo se spodnjo polico prtljažnika, ki ob postanku nudita poseben pogled nad okolico in malo odmora od vožnje 2,5 tonskega “džipa”. Samo predstavljajte si kako noro bi bilo se povzpeti na visok hrib, parkirati vozilo na vrhu in uživati v razgledu na udobnem sedežu. Angleži tako značilno razvajajo svoje kupce, za ne ravno nizko ceno ki znaša skoraj 7.000 evrov!

5. Opel Adam – Osvetlitev stropa z motivom zvezd

Headliner - Opel Adam (different perspective)

Za ceno kanček nižjo od 400 evrov, Opel v malem Adamu ponuja izvrstno opcijo osvetlitve stropa v zvezdnatem motivu za vse ljubitelje opazovanja zvezd in neba v deževnem obdobju. Podoben sistem lahko najdemo v veliko bolj prestižnem Rolls-Royce Phantom vozilu in je zelo edinstven dodatek.

4. Fiat 500L – Lavazza 500 naprava za pripravo espressa

10_norih_stvari (5)

Italijani so znani po svojem živahnem načinu življenja, za kar pa v veliko primerih poskrbi kofein, ki ga najdemo v kavnih zrnih. Zato so v nov primerek Fiat 500L vstavili majhno napravo, ki je namenjena pripravi espressa, ki Vas pripravi na dolg, delovni dan. Vse kar morate storiti, je potisniti napravo v primerno držalo za skodelice in priprava espressa se prične.

3. Mini kabriolet – Merilec časa vožnje s spuščeno streho

10_norih_stvari (2)

Druga generacija Minijevih kabrioletov je imela možnost dodatne opreme merilec časa, ki meri koliko časa vozilo vozi s spuščeno streho. Iskreno ne vidim razloga za ta sistem, vendar je očitno nekomu zelo prav prišel. Naprava je bila omenjena tudi v oddaji Top Gear, kjer so trije nekdanji voditelji oddaje razglabljali o funkciji naprave.

2. Volvo S80 – Merilec srčnega utripa

10_norih_stvari (3)

Volvo je v svoj poslovni model S80 že leta 2007 vstavil sistem, ki zazna in meri srčni utrip potnikov v avtomobilu, vendar ne zaradi razlogov ki jih mislite. Gre za varnostni sistem, ki na daljavo nudi povezavo med samim vozilom in ključem za vžig vozila. Na ključu se prižge zelena lučka, ki označuje da je vozilo zaklenjeno in varno. Rumena lučka pomeni, da je vozilo odklenjeno. V primeru prižiga rdeče lučke, pa to pomeni da se je sprožil alarm. V tem primeru je sistem zaznal srčni utrip nekoga v vozilu medtem ko je bilo vozilo zaklenjeno. Kot vedno, Volvo preseneča.

1. Honda CR-V – Priključek za tuširanje

10_norih_stvari (8)

Prva generacije Honde CR-V je bila polna presenečenj, ljučno s seznamom dodatne opreme. Med ostalimi možnostmi, je bil na voljo tudi priključek za tuš, ki je bil v navodilih namenjen bolj za uporabo “spiranja blatnih čevljev”, vendar verjamem da je gotovo nekdo uporabil ta priključek tudi za prhanje. Samo ne pozabiti občasno zamenjati vode.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.monaliza.kiev.ua

www.profvest.com/2015/04/Kreditnoe-plecho.html

imagmagnetsns.ua/reklamnye-magnity/neodimovye-magnity-ndfeb.html