Prikaži kategorije
Domov / Novice / 20 funtov na dan za dizelska vozila v Angliji?
avtoblog-diesel-dizel-volkswagen-anglija-london

20 funtov na dan za dizelska vozila v Angliji?


Vsi vozniki dizelskih vozil bodo po vsej verjetnosti morali v 35 največjih mestih po Angliji za vstop z dizelskim vozilom plačati 20 funtov na dan tako imenovane ”toxin” takse. Vlada si z številnimi ukrepi močno prizadeva zmanjšati delež vozil z dizelskim motorjem, saj le-ti najbolj onesnažujejo okolje.

Dizelska vozila so po izbruhu Volkswagnovega škandalaDieselgate” vse bolj na udaru, medtem ko si nekatere države njihovo  konec želijo že v bližnji prihodnosti.

Osebna dizelska in tovorna vozila bi lahko že v bližnji prihodnosti imela prepovedan vstop v večja mesta v Angliji  ob določenih urah, skoraj zagotovo pa bodo kmalu vozniki z dizelskimi vozili za vstop v 35 mest v Angliji morali plačati 20 funtov na dan tako imenovane ”toxintakse. S temi ukrepi si Anglija v mestih, ki so najbolj onesnažena želi občutno zmanjšati delež vozil z dizelskim motorjem.

AVTOBLOG-vw-volkswagen-diesel-dizel-dieselgate-fix (3)

Med najbolj onesnaženimi mesti so Birmighan, Leeds, Southampton, Nottingham in Derby, v nekaterih od teh mest so do leta 2019 že načrtovali ”toxintakso na vlačilce, taksije in avtobuse, vendar bi lahko ljučili tudi dizelska vozila pravi dailymail.co.uk. Najbolj onesnažena mesta se v največji meri borijo proti dušikovem oksidu in trdnimi delci, za katera so najbolj ”zaslužnidizli.

Takšni ukrepi se navezujejo na vsa dizelska vozila izdelana pred septembrom 2015, temu opisu pa v Angliji ustreza več kot 10 milijonov vozil. Ali bodo novi ukrepi sprejeti ali ne, bo znano prihodnji teden, poroča The Sunday Times. Londonski Župan Sadiq Khan bo pa ta teden razglasil nov zakon, ki bo v veljavi od leta 2019 in bo za vstop v London za dizelska vozila zahteval plačilo v višini 12,5 funtov.

Nekaj časa nazaj smo že pisali o padcu cen rabljenih dizelskih vozil v Nemčiji, ter o nezadovoljnih lastnikov Volkswagnov po posodobitvi programske opreme.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.medicaments-24.net