Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Fiat / 60 let ikonskega modela 500 z različico Sessantesimo
AVTOBLOG-fiat-500-fiat500-60let-sessantesimo-ženeva (2)

60 let ikonskega modela 500 z različico Sessantesimo


Fiat 500 prav to leto šteje 60 let obstoja! Različica Sessantesimo pa bo uradno predstavljena na približajočem Ženevskem salonu.

Fiat bo na Ženevskem salonu praznoval 60 let proizvodnje izjemno uspešnega modela 500. V ta namen so pri Fiatu pripravili prav posebno različico z imenom Sessantesimo, ki smernice povzema po originalnem Fiatu 500 iz leta 1957. Sessantesimo v Italijanščini pomeni šestdeset, kar se torej odlično ujame z številko obletnice modela 500.

AVTOBLOG-fiat-500-fiat500-60let-sessantesimo-ženeva (3)

Na voljo bo le v kabrio izvedbi in z posebno barvno kombinacijo imenovano Dolcevita, ta kombinacija združuje belo barvo za spodnji del in svetlo rjavo barvo za zgornji del vozila. Na pokrovu motorja pa najdemo tudi kromirano letvico in pokrove ogledal, ki tako še bolj poudarijo podobnost z prvo generacijo.

Fiat bo izdelal le 560(model 500 + 60ta obletnica) primerkov in tako znotraj kot zunaj najdemo 560 oznako modela. Nameščena ima tudi nova retro aluminijasta platišča. Svetlo rjavi so tudi sedeži, tepihi in armaturna plošča. Opremljen bo tudi z multifunkcijskim volanskim obročom, sedem palčnim multimedijskim sistemom z navigacijo in možnostjo Bluetooth, Apple CarPlay in Android Auto povezave.

AVTOBLOG-fiat-500-fiat500-60let-sessantesimo-ženeva (10)

V Sessantesimo različici boste lahko izbirali med dvema bencinskima agregatoma. Prvi ima prostornino 1,2 litra in proizvede 68 konjskih moči, drugi pa ima prostornino 0,9 litra in proizvede 84 konjskih moči. Na voljo bo tudi dizelski Multijet II agregat prostornine 1,3 litra in razvije 94 konjskih moči.

Sessantsimo ima serijsko vgrajene tudi zadnje parkirne senzorje ter samodejno klimatsko napravo. Cene trenutno še niso znane, na ceste pa bo zapeljal po 9 marcu tega leta. Poleg te različice bo Fiat predstavil tudi nov paket opreme z imenom S-Design za 500X, Tipo in 124 Spyder, ki bo prejel nova retro aluminijasta platišča s štirimi kraki.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Авана 50

www.topobzor.info

Был найден мной интересный портал , он рассказывает про Стромбаджект Аква.