Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / 600-konjski Ford Focus? Zakaj pa ne …
gym 8

600-konjski Ford Focus? Zakaj pa ne …


Ken Block je dobil novo igračko, s katero bo sodeloval na dirkah RallyCross, pa tudi v naslednji epizodi Gymkhana. In če bi bil božič naslednji teden, vem, kakšne želje bi zaupal Božičku.

To je Ford Focus, v katerem vam sila pospeševanja pomeša vse notranje organe in zbije neskončno željo po vožnji tega vozila iz srca. Vendar pa brez skrbi, saj je zelo majhna verjetnost, da ga boste uspeli voziti, saj je narejen za popularnega Rally voznika Ken Blocka in sicer za njegove nastope na dirkah Rallycrossa.  Ob koncu njegovega zadnjega posnetka Gymkhane 8 je tudi sladek predogled omenjenga Focusa in dregljaj, da ga bomo videli v Gymkhani 9! Pri Fordu nas tako resnično znajo prepričati v veliko pričakovanje.

Cars

Poganjal ga bo 600-konjski motor, s prostornino…pripravite se…dveh litrov! In turbinami velikosti Meseca, po vsej verjetnosti. Štirje močno ojačani cilindri bodo tako zmožni orkanskih 900 Nm navora in s pogonom na vsa štiri kolesa bo tako kos konkurentom v  Supercar WRX klasi Rallycrossa. Dodelali so tudi ime in tu je, samo za Vas,  novi Ford Focus RS RX! Oznaka RX enostavno pomeni Rally Cross (Cross pomeni križ, tj. X). Najbolj občudovanja vreden košček informacij pa je ta, da potrebuje do 100 km/h MANJ kot 2 sekundi! Resnično je raketa, ta mala kombilimuzina, in komaj čakamo, da jo vidimo na stezi!

1080p-00000

Hoonigan Racing Division je ekipa s Ken Blockom na voznikovem sedežu, poleg njega pa tudi srečni talentirani Norvežan Andreas Bakkerud. Ekipa je prijavljena na vseh 12 tekem letošnje sezone, ki se začne na Portugalskem 15.aprila. Nam najbližja dirka pa bo v Nemčiji na dirkališču v Hockenheimu, kar bo tudi druga tekma letošnje sezone 6. maja. Ken Block prejšnje leto ni sodeloval na svetovnih Rallycross dirkah, katerih prvak je bil legendarni Rally voznik Petter Solberg v svojem Citroenu DS3. Letošnje leto pa se poleg Blocka po dveh sezonah premora vrača tudi Sebastien Loeb. V spodnjem posnetku si lahko ogledate tudi primer Rallycross dirke, ki je bila tudi prva dirka Sebastiena Loeba leta 2013. V Sloveniji bi resnično lahko zopet organizirali kakšen podoben dogodek, seveda na bolj začetniškem nivoju, vendar verjamem, da bi dogajanje privabilo veliko avtomobilskih navdušencev.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
вложить деньги под проценты

www.renesans-centr.kiev.ua