Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Alfa Romeo Spider prejela Vilnerjev tretma
VILNER - Alfa Romeo - Spider (3)

Alfa Romeo Spider prejela Vilnerjev tretma


Alfa Romeo Spider je prava umetnina na kolesih. Vilner je iz nje poskušal narediti pravo dizajnersko mojstrovino, ki bi bila povsem v harmoniji s športnim karakterjem avtomobila. In kako so projekt poimenovali? Fibra de Carbono Rosso (ital. rdeča ogljikova vlakna).

No, ker je Spider sopomenka za kabrioleta, pomeni, da je tudi njegova notranjost pravzaprav del zunanjosti. Vilnerjevi strokovnjaki so se zato osredotočili tudi na lepotno “operacijo” notranjosti avtomobila. Sprva so izdelali komponente iz ogljikovih vlaken, ki se skladajo z zunanjo barvo, nato pa so jih v kombinaciji z materialom Kevlar uporabili na mnogih notranjih elementih, natančneje na centralni konzoli, volanskem obroču, okrasnih letvah armaturne plošče, iz ogljikovih vlaken pa so prav tako notranja držala na vratih.

Volanski obroč je bil pravzaprav popolnoma prilagojen. Spremenjena je bila njegova osnovna oblika, ki se na dnu nekoliko zravna – vse za bolj ergonomičen oprijem. Prav tako je bil prevlečen z novim, svežim usnjem, ki se čudovito ujema s kontrastnimi belimi šivi in vzroci ogljikovih vlaken ter Kevlarja , ki se s 45 stopinjskim naklonom vzpenjajo proti nebu.

VILNER - Alfa Romeo - Spider (9)

Tudi varnostni pasovi so bili oblečeni v češnjevo rdeč odtenek. Zanimivo pa je, da se leva in desna stran avtomobila v notranjosti razlikujeta. Sicer je povsod uporabljena rdeče-črna kombinacija, ki pa se na sprednjih sedežih in vratih skoraj povsem pojavlja v efektu ogledala, kar pomeni, da so elementi na levi strani večinsko odeti v rdeč odtenek, na desni pa prevladuje črn odtenek z le nekaj rdečimi dodatki.

Še en prav poseben detajl se skriva na sedežih Fibra de Carbono Rosso. Sredinski del sedeža uporablja tako imenovan 3D net – poseben material, ki poudari športen izgled sedežev in hkrati ljučuje zračno strukturo, ki zagotavlja potrebno ventilacijo v vročih poletnih dneh.

VILNER - Alfa Romeo - Spider (8)

Karoserija je bila deležna nove barve po imenu Vilner Milano Rosso, ki jo je že pred časom razvilo podjetje za prilagajanje Alfe Romeo MiTo. Spremembe se nadaljujo z uporabo črnega laka, ki so ga uporabili med zadnjimi ter okrog sprednjih svetil.

Da se vse ujema, zunanji izgled zaokrožijo še katranasto črna platišča, kljuke vrat in smerniki.

Ta, prav posebna Alfa Romeo Spider, ki je bila sicer izdelana leta 2010, po predelavi 2,4-litrskega motorja razvije 250 konjskih moči in 420 Nm navora, ki ga preko šeststopenjskega ročnega menjalnika pošilja na sprednji kolesni par. Po zaslugi uporabe ogljikovih vlaken pa je avtomobil “shujšal” za 20 kilogramov.

Vilner se je s predelavo odlično izkazal in ustvaril res čudovit primerek Alfinega kabrioleta, ki si ga lahko ogledate v spodnji galeriji. Vabljeni!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
инста форекс

progressive.ua

http://etalon.com.ua/