Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Ali lahko pričakujemo naslednika Honde S2000?
AVTOBLOG-Honda-vetrovnik (5)

Ali lahko pričakujemo naslednika Honde S2000?


Pri Hondi so naznanili izgradnjo 124 milijonskega testnega centra za ‘aeroakustiko’, ki naj bi spodbudil razvoj zabavnih, športnih avtomobilov.

Honda je ravnokar naznanila, da bo to poletje v Ohiu začela z izgradnjo naprednega večnamenskega ‘aeroakustičnega’ kompleksa z vetrovnikom. To ni le navadni vetrovnik za različne simulacije, ampak je kar 124 milijonska investicija, ki naj bi vzpodbudila razvoj Hondinih varčnih in predvsem zabavnih, športnih avtomobilov. Lepo je videti, da vsaj še en veliki avtomobilski proizvajalec veliko stavi na vožnjo in ne le na avtonomno, samovozečo tehnologijo.

AVTOBLOG-Honda-vetrovnik (4)

Vetrovnik kot tak, je zelo napreden saj ljučuje pet pasovno ‘tekočo cesto’, ki je narejena z namenom razvoja običajnih produkcijskih avtomobilov in eno pasovno cesto namenjeno testiranju visoko zmogljivih športnih avtomobilov in dirkalnikov. Zagotavljal bo lahko hitrosti do 310 kilometrov na uro. Tako velika investicija je dokaz, da pri Hondi ne nameravajo opustiti športnih avtomobilov ali se odpovedati dirkanju in glede na bogato zgodovino znamke v obojem, bi bilo res škoda ves pedigre zavreči zaradi razvoja avtonomne tehnologije ali česa podobnega. Že nekaj časa vemo, da se pri Hondi poigravajo z idejo o nasledniku legendarnega modela S2000, vendar so na žalost zaenkrat ostali le pri besedah.

AVTOBLOG-Honda-vetrovnik (2)

Honda NSX hitra kot je, ni ravno poceni avtomobil, zato bi si želeli videti Hondo nazaj v segmentu cenovno dostopnih športnih avtomobilov, ki so na prvem mestu namenjeni čistim užitkom v vožnji, kot je to bila S2000. Ravno izgradnja tega vetrovnika je lahko namig bodočih načrtov te znamke, tudi v primeru, da bo moral imeti naslednik Honde S2000 hibridno tehnologijo in zato ne bo ponujal več tako pristne vozniške izkušnje bo pa vsaj zelo aerodinamičen. Zmogljivost je zmogljivost, pa ne glede na to kako do nje pridemo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

https://www.biceps-ua.com