Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Ali to pomeni Audi RS modele z zadnjim pogonom?
AVTOBLOG-AudiRS (3)

Ali to pomeni Audi RS modele z zadnjim pogonom?


Audi bi lahko ciljal na kupce konkurenčnih znamk BMW in Mercedes s tem, ko bi opustil quattro sistem v zameno za pogon na zadnji kolesni par v najšportnejših izvedenkah.

Vodja oddelka Audi Sport je namignil na možnost bodočih avtomobilov podzamke Audi Sport s pogonom na zadnji kolesni par, s čimer bi se spopadel s konkurentoma BMW M  in Mercedes AMG na njihovem teritoriju. Že vse od preimenovanja Quattro GmbH v Audi Sport, direktor Stephan Winkelmann išče bodoče smernice za to podznamko.

AVTOBLOG-AudiRS (5)

Na Goodwood-ovem festivalu hitrosti je Winkelmann za Auto Express povedal: “Ko smo se spraševali o imenu podjetja smo ugotovili, da je lahko ime Quattro zavajujoče. Quattro je štirikolesni pogon in je ena tistih stvari, ki je znamko Audi dvignila na tako visok nivo, vendar vseeno ni pravo ime za podjetje. V prihodnosti si z gotovostjo lahko predstavljam naše avtomobile na zadnji oziroma ‘dvokolesni’ pogon.”

AVTOBLOG-AudiRS (4)
Čeprav ni hotel nadaljnje komentirati svoje izjave je to zanesljivi pokazatelj, da pri Audi Sport snujejo načrt za razvoj bolj vozniško naravnanih RS modelov, brez Quattro štirikolesnega pogona, ki bi dodobra ‘prestrašili’ konkurente iz Münchna in Stuttgarta

Winkelmann je še dodal: “Quattro je lahko podjetje, vendar je lahko tudi samo opcija. To smo hoteli razčistiti. Iskali smo nekaj kar je takoj prepoznavno, nekaj, kar je več kot le ime podjetja. Vedno bomo ponujali visoko zmogljivost, vendar želimo hkrati z našimi avtomobili ponuditi tudi udobje in občutek, da je voznik nekaj več.”

V bližnji prihodnosti je Winkelmann potrdil namen razkritja še dveh novih Audi Sport modelov na letošnjem frankfurtskem avtomobilskem salonu v septembru, z zagotovilom o načrtih za elektrifikacijo pogonskih sklopov za RS modele.

AVTOBLOG-AudiRS (6)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
раскрутка сайтов днепропетровск

www.sledoc.com.ua

https://tamada.ua