Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / AMG predstavlja najnovejši produkt: Športni GLC 43 Coupe
GLC_43_AMG_Coupe (11)

AMG predstavlja najnovejši produkt: Športni GLC 43 Coupe


Mogočna AMG divizija želi svojo oznako postaviti na celotno floto vozil, ki jih izdela Mercedes-Benz in jim tako dodati športno zmogljivost in močan videz. Njihov najnovejši produkt pa je terenski križanec z oznako GLC 43 Coupe.

Mercedes-AMG je predelovalna skupina, ki nadgrajuje že tako izjemo izdelane primerke vozil Mercedes-Benz in jim izboljšuje figure zmogljivosti, videza, zvoka in udobja. Njihov najnovejši produkt bo uradno predstavljen na prihajajočem Pariškem avto-salonu in bo spadal v srednji zmogljivostni razred serije. Gre za terenskega križanca z oznako GLC 43 Coupe, na poti pa je tudi še močnejši in robustnejši GLC 63 Coupe AMG , z dvema turbinama in V8 motorjem. Danes pa se bomo osredotočili na manjšega bratca, GLC 43 Coupe.

GLC_43_AMG_Coupe (12)

Po predelavi ga poganja 3-litrski V6 z dvema turbinama, kot ga najdemo v osnovnem modelu GLC 43 in nudi 362 konjskih moči. Prenos moči je usmerjen na vsa štiri kolesa preko sistema 4Matic, s katerim se je AMG divizija prav tako poigrala in ga nadgradila. Štirikolesni pogon ima razmerje med pogonom na sprednji ali zadnji dve kolesi v prid zadnjim kolesom, saj je razmerje 31:69. To v kombinaciji s hitrim, 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom omogoči čas do 100km/h v le 4.8 sekundah, kar je 0.1 sekunde več kot konkurenčni BMW X4 M40i. Vsaj tako trdijo pri BMWju.

GLC_43_AMG_Coupe (7)

Razen hitrosti, pa ostali podatki ostajajo dokaj nespremenjeni. Veliki ogromni diski spredaj in zadaj omogočijo hitro zaviranje, vzmetenje pa je prilagodljivo in ga lahko s pritiskom na gumb spustite ali dvignete, v primeru večjih ovir na cesti oziroma med terensko vožnjo. Poskrbeli so tudi za zunanji izgled, na voljo je namreč AMG paket zunanjega izgleda, ki sodeč po fotografijah, v črni barvi izgleda fenomenalno. Malenkostno je spremenjena tudi notranjost, vstavljeni so športni sedeži, multifunkcijski volan in merilec časa v primeru dirkanja na stezi. Vozilo bo uradno predstavljeno na Pariškem avto-salonu ob koncu tega meseca, v prihodnjem letu pa ga lahko pričakujemo tudi pri nas.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
заказ воды киев

http://agroxy.com

www.farm-pump-ua.com