Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi Q2 je pripravljen na predstavitev!
audi-q2-rendering-03

Audi Q2 je pripravljen na predstavitev!


Dolgo pričakovani Audi Q2 se bo v letošnjem letu končno predstavil in vstopil v vedno bolj priljubljen segment vozil SUV. Audi se je odločil z modelom Q2 osvojiti velik trg priljubljenih malih križancev tako v Evropi kot drugod po svetu.

SUV križanci so vedno bolj iskani in prodajani, kar nakazuje na dejstvo, da se pozornost kupcev preusmerja od limuzin k kompaktnim športnim avtomobilom. Audi bo zato naraščajoč trend izkoristil sebi v prid in kmalu predstavil novinca Q2, konkurenta izredno priljubljenemu MINI Countrymanu, ki bo v prihodnjih mesecih prav tako deležen nadgradnje oz. svoje druge generacije.

Audi Q2 naj bi bil na trgu na voljo od julija letos, začetna cena pa naj bi se vrtela okrog 23 tisočakov. Grajen bo na modularni platformi MQB, ki bo z dolžino 4200 mm zagotavljal kompakten in dovolj moderen dizajn. Motorne različice se bodo pričele z najšibkejšim, 1,0-litrskim trivaljnikom s 95 konjskimi močmi, na voljo pa bodo tudi štirivaljni motorji s prostornino 1,4 in 1,8 litri in močjo do 192 KM. Medtem naj bi bili dizelski motorji velikosti 1,6 in 2,0 litra, razvili pa bodo do 150 konjskih moči.

audi-q2-rendering-07

Predviden je tudi hibrid e-tron z 1,4-litrskim turbo bencinskim in elektro motorjem. Zagotovo bo opremljen s štirikolesnim pogonom Quattro in ročnim ali dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Ingolstadtsko podjetje dela na tem projektu že dolgo časa, vendar je bilo šele pred nekaj tedni zmožno kupiti ime Q2, ki je bilo do sedaj v lasti Fiata in Chryslerja, v uporabi pa pri podjetju Alfa Romeo.

Kljub škandalu z emisijami pri Volkswagnu, ki ljučuje tudi Audi, je za slednje podjetje pričakovati uspešno leto 2016, saj so v začetek proizvodnje in prodaje za nova modela Q2 in Q5 investirali kar 3 milijarde evrov. Poleg omenjenih modelov je denar namenjen tudi za razvoj nove tehnologije, ki bo na voljo v prihodnjih letih.

Bo Audiju z modelom Q2 stekla tako uspešna prodaja, kot jo napovedujejo?

Končen izgled novinca še ni znan, ogledate pa si lahko fotografije dosedanjih upodobitev malega SUV križanca.

Vir: Avtoevolution, Auto Bild, Top Speed, Car and driver
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://optiontradingstrategies.net

https://botoxclub.com.ua

раскрутка сайтов