Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi Q8 opažen med testiranji na Nurburgringu
AVTOBLOG-AudiQ8 (11)

Audi Q8 opažen med testiranji na Nurburgringu


Prihajajoči Audi Q8 je bil opažen med brušenji krempljev na slovitem Nurburgringu.

V več kot desetih letih, odkar se je Audi pridružil trgu crossoverjev s prvim Q7, so Nemci vsezkozi širili svojo SUV ponudbo navzdol, najprej s Q5, nato Q3 in nazadnje z novim Q2. V naslednji potezi pa nameravajo ta trend postaviti na glavo in predstaviti novega Q8, ki bo največji med vsemi in naj bi se tako pridružil elitnem razredu crossoverjev kot so Bentley Bentayga, prihajajoči Lamborghini Urus in naslednja generacija Porsche Cayenna. Pribljižni predogled, kako naj bi izgledal smo doživeli že preko konceptov predstavljenih na avto salonih v Detroidu in v Ženevi.

AVTOBLOG-AudiQ8 (2)AVTOBLOG-AudiQ8 (3)

 

Ob podrobnejšem ogledu vohunskih fotografij iz testiranja na Nurburgringu izgleda, da bo prihajajoči Q8 precej širši on Q7 modela, obenem pa tudi krajši in nižji, kar mu da bolj mišičast izgled. Kot je v zadnjem času v navadi, bo ravno tako imel spuščajočo se strešno linijo, vendar ne toliko kot BMW X6 ali Mercedes GLE Coupe.

AVTOBLOG-AudiQ8 (6)
Pod motornim pokrovom pričakujemo večinoma enako motorno paleto kot je že poznana iz Q7, vendar nekateri viri nakazujejo na to, da bi lahko svojo pot v audijevega zastavonošo Q8, našel tudi 4.0 litrski twin-turbo V8, ki je sicer predviden za Lamborghini Urusa. S tem motorjem bi lahko potencialno v prihodnosti pričakovali tudi SQ8 ali RS Q8 različico.

Povsem jasno je torej, da Audi ni pripravljen svojih tekmecev le gledati, kako med sabo tekmujejo, kdo bo odnesel večji kos pogače v tem hitro rastočem segmentu ultra luksuznih SUV-ov, čeprav so te tudi znotraj VW koncerna. Vsaj ne brez borbe in glede na vse videno, bo ta kar huda.

Fotograf: carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://yarema.ua

У нашей компании интересный портал , он описывает в статьях про https://steroid.in.ua.