Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi TT TDI Quattro nudi zmogljivost in varčnost hkrati
Audi TT TDI Quattro Image (2)

Audi TT TDI Quattro nudi zmogljivost in varčnost hkrati


Ob prihodu novega Audi TT je bilo veliko lastnikov željnih videti kako bo proizvajalec vozil Audi uspel združiti varčni TDI dizelski motor z njihovim osveženim in znamenitim Quattro pogonom na vsa štiri kolesa. Zdaj pa je Audi razkril tako TT Coupe kot tudi TT Roadster z možnostjo Quattro pogona in posledično omogočil lastnikom, da v celoti uživajo vse lastnosti in vidike delovanja tega sistema.

Ko izveste informacijo, da je eden od dveh, kjerkoli na svetu prodanih Audi TT avtomobilov, opremljen s Quattro pogonom na vsa štiri kolesa, je več kot logično domnevati, da bo proizvajalec avtomobilov s sedežem v Ingolstadtu izdal serijo modelov, ki so opremljeni s popolnoma novim Quattro sistemom. Audi TT, opremljen z zelo uspešnim dvo-litrskim dizelskim motorjem, ki je svoj debi doživel s prihodom tretje generacije TTja, je sedaj na voljo tudi s Quattro štiri-kolesnim pogonom in tako nudi še boljšo vozno dinamiko, kot tudi uporabnost v slabem vremenu. S to kombinacijo, nudita Audi TT Coupe in Audi TT Roadster agilno zmogljivost v kombinaciji z izboljšano varčnostjo goriva.

Quattro štiri-kolesni pogon je povezan z elektro-hidravlično večlamelno sklopko za boljšo razporeditev navora na obe osi. V številnih vsakodnevnih voznih situacijah, bo moč razporejena na le sprednji dve kolesi. V primeru tamkajšnje izgube oprijema bo sklopka v le nekaj milisekundah postopoma preusmerila navor na zadnji dve kolesi, s čimer omogoči popoln oprijem in boljšo zmogljivost. Na meji, Quattro deluje v tesni povezavi s selektivnim nadzorom navora, ki je napreden sistem znotraj ESC – elektronskega nadzora stabilizacije. To omogoči še bolj tekoč in stabilen oprijem avtomobila, v zahvalo natančnem zaviranju koles znotraj zavoja. Na podlagi z oslabljenim oprijemom, Quattro omogoči tudi varne in kontrolirane zdrse.

Audi TT TDI Quattro

Značaj Audi TT lahko tudi spremenite z izbiro načina vožnje comfort, auto, dynamic, efficiency ali individual, v zahvalo upravljanju sklopke in njegovemu ljučevanju v opcijski Audi vozni dinamični sistem vodljivosti. Poleg urejanja štiri-kolesnega pogona, Audi drive select vpliva tudi na odziv ob pritisku pedala za plin, pomožnem krmiljenju in S tronic. Vključuje tudi več izbirnih modulov, kot so Audijeve magnetično prilagodljive lopute, kot tudi avtomatska klimatska naprava.

Audija TT poganja 2-litrski TDI motor z impresivno zmogljivostjo moči. Dvo-litrski štiri-cilindrski dizelski motor proizvede 135 kW (184 KM) in 380Nm navora. To omogoči Audi TT 2.0 TDI Quattro S-Tronic pospeševanja do 100km/h v le 6.7 sekundah in končno hitrost 230km/h. Četudi vozilo ni strah-vzbujajoče, pa posledično nudi impresivno ekonomijo goriva, kot tudi zdravo mero zmogljivostnega načina vožnje. Doseže povprečno porabo 5.2 l/100km in proizvede 137 gramov CO2 na kilometer. Audi TT Roadster po drugi strani nudi porabo 5.4 l/100km in ustvari 142g CO2 na kilometer.

Audi TT TDI Quattro

Trenutna generacija Audi TT izgleda prekrasno. Dodatek Quattro pogona na vsa štiri kolesa na ta Audi model je način spoznavanja podjetja in potrebe po zagotovitvi štiri-kolesnega pogona lastnikom, ki iščejo varčno porabo, nizke CO2 emisije in imajo raje popolno kombinacijo zmogljivosti, varčnosti in občutka med vožnjo.

Vir: Audi
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pharmacy24.com.ua

velotime.com.ua

www.majbutne.com.ua