Prikaži kategorije
Domov / Novice / Baojun E100, najcenejše električno vozilo koncerna General Motors
AVTOBLOG-2017-baojun-e100-gm-1 (7)

Baojun E100, najcenejše električno vozilo koncerna General Motors


Nobena skrivnost ni, da General Motors že od nekdaj veliko vlaga v razvoj novih električnih modelov. Sedaj se lahko pohvali tudi z najcenejšim modelom, ki sliši na ime Baojun E100.

Kitajsko podjetje SAIC-GM-Wuling, ki sicer tesno sodeluje s koncernom General Motors, je predstavilo novo majhno električno vozilo, ki sliši na ime Baojun E100. Nova pridobitev znamke veliko smernic povzema po Smartu ForTwo Electric Drive, odlikuje pa ga tudi nizka cena.

AVTOBLOG-2017-baojun-e100-gm-1 (5)

Cene se na kitajskem začnejo pri 35,800 RMB, kar v Evropi pomeni približno štiri tisočake in pol. Poganja ga motor, ki  na kolesih razvije 39 ”konjev” in 110 nevtonmetrov navora. Baojun E110 dosega hitrosti do sto kilometrov na uro, informacij o kapaciteti litij-ionski baterij pa zaenkrat še ni. Znano je le to, da le-ta potrebuje sedem ur in pol da se povsem napolni, vozilo pa lahko nato prevozi do 155 kilometrov.

AVTOBLOG-2017-baojun-e100-gm-1 (6)

Pohvali se lahko tudi z neodvisnim prednjim vzmetenjem, elektronsko nadzorovano razporeditvijo zavorne sile EBD, ABS sistemom, električno servo krmiljenjem, opozorilom za pešče, elektronsko ročno zavoro, parkirnimi senzorji in celo ISOFIX pritrdišči za otroške sedeže.

AVTOBLOG-2017-baojun-e100-gm-1 (10)

V njem se lahko po podatkih proizvajalca udobno prevažata dva potnika, vgrajen pa je tudi sedem-palčni multimedijski sistem z Wi-Fi povezljivosti tudi v najbolj skopem paketu opreme.

AVTOBLOG-2017-baojun-e100-gm-1 (9)

Vozilo je že možno naročiti, je pa zagotovo najbolj izstopajoč med drugimi modeli znamke, kjer sicer najdemo še 510, 560 športnega terenca, 310 kombilimuzino in karavana.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


 1. Miha Podlogar says:

  “celo ISOFIX pritrdišči za otroške sedeže”
  Glede na to, da je to dvosed – koliko otroških sedežev se da pritrditi ?

  Lep pozdrav, Miha Podlogar

  • Luka Janežič says:

   Pozdravljeni,
   imate prav, smo spregledali slovnično napako. ISOFIX pritrdišče je lahko le na sovoznikovem sedežu, zatorej je le eno, mi pa smo govorili v množini.
   Lep pozdrav.
   AVTOBLOG

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Купить Дапоксетин 30 мг

www.220km.com.ua

www.best-cooler.reviews/