Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Bentley Bentayga – SUV za visoko eminenco
bentley-bentayga-10

Bentley Bentayga – SUV za visoko eminenco


Bentley je znan po visoko luksuznih vozilih, ki spadajo v sam vrh avtomobilske industrije. Ročna izdelava notranjosti bistveno prispeva h kvaliteti njihovih vozil. Sedaj se lahko pohvalijo tudi s prvim SUV modelom, ki ostaja zvest znamkini filozofiji.

Prvi Bentleyevi modeli s štirikolesnim pogonom so se pojavili v liniji vozil Continental GT, vendar slednji še zdaleč niso dosegali standardov pravih terenskih oziroma SUV vozil. SUV, tri črke, ki so ob naznanitvi prihoda novinca v začetku leta 2015 ljubiteljem »luksuznih angleških hotelov na kolesih« povzročile prave nočne more. Te so se na njihovo žalost uresničile s predstavitvijo nove Bentayge na letošnjem avtomobilističnem sejmu v Frankfurtu. Grof med SUV-i pa je daleč od razočaranja, saj njegovi stvaritelji obljubljajo, da je najhitrejši in najmočnejši SUV na svetu. Dosegel pa je še tretjo NAJ kategorijo – najdražji.

bentley-bentayga-15

Bentayga sedi na podvozju novega Audija Q7, prvič v zgodovini podjetja pa bo uporabljen dizelski in hibridni pogonski sklop. Najmočnejša izpeljanka, predstavljena do sedaj, se baha z 6,0-litrskim Twin Turbo bencinskim W12, ki kljub 2422 kg osnovne teže ob podpori 600 konjskih moči, 900 Nm navora, štirikolesnega pogona in 8-stopenjskega samodejnega menjalnika vozilo izstreli do stotice v le 4,0 sekunde.

bentley-bentayga-21

Zračno vzmetenje ima štiri višinske nivoje, kar omogoča, da spreminja karakter od športno, nizko ležečega pa vse do visokega podvozja, primernega za bolj robusten in »divji« teren. Avtomobil že serijsko vsebuje panoramsko streho, elektronsko upravljanje prtljažnih vrat, LED prilagodljive žaromete, sistem za nadzorovan spust po strmem terenu, usnje najvišje kakovosti, Wi-Fi dostopno točko, 8-palčni infotainment sistem z vsemi sodobnimi priključki ter z nasplošno najvišjim udobjem v čudoviti potniški kabini. Tu svojo nalogo odlično opravijo udobni, športni, usnjeni sedeži ter kombinacija kovinskih, lesenih in usnjenih elementov, ki športnemu terencu pridajo potrebno eleganco.

bentley-bentayga-14

Da pa ni vse samo v udobju in vizualni lepoti, nas opozorita dejstvi, da veliki prestižnež doseže najvišjo hitrost 301 kilometrov na uro in lahko za seboj vleče do 3500 kg.

Vsestranskega SUV-a, ki vas z najvišjim udobjem razvaja na vsakem terenu, si oglejte v spodnji galeriji in videoposnetku.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
orca or yeti cooler

rtic can koozie

rtic tumblers reviews