Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Bentley in Lamborghini v prihodnje s Porschevim V8!
porsche-new-v8-engine (6)

Bentley in Lamborghini v prihodnje s Porschevim V8!


Če vas zgornji naslov še tako potre, naj povem, da naj bi bila to zelo dobra novica. VW Group bo namreč za vse svoje prestižne modele izdelal odličen motor, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

Z inteligentno strategijo bo Volkswagen Group uporabil Porschev inženiring in tako izpopolnil motor, ki ga bo lahko v prihodnje uporabil v novih modelih Panamera, Cayenne in ostalih modelih znotraj družine VW. S tako velikim in zahtevnim projektom so se zavezali, da bodo morali svoje delo opraviti resnično natančno, brez večjih napak, in tako zagotoviti zelo prepričljiv motor, ki bo družbi v ponos in hkrati predstavljal tudi njeno prihodnost. Motorna enota, ki jo bo novinec nadomestil, bo najverjetneje twin-turbo 4,8-litrski V8, ki razvije 570 konjskih moči.

porsche-new-v8-engine (7)

Novinca torej čaka zahtevna naloga, saj bo nadomestil motor, nameščen v zadnji generaciji Panamere Turbo S, ki je navduševala po dolgem in počez in so jo mnogi uporabljali celo za avtomobil na dirkališču. Prihajajoč motor se lahko pohvali z optimizirano porabo goriva s pomočjo funkcije start/stop ter deaktivacije valjev, povezan pa je lahko tudi v varčnejšo hibridno tehnologijo. V primerjavi s predhodnim 4,8 litra velikim motorjem naj bi tako novi porabil kar 30 % manj goriva. Na račun občutnega prihranka goriva pa bo izgubil 21 konjskih moči, kar v končni številki predstavlja 549 “konjičkov”. Motor naj bi bil zelo podoben 3,0-litrskemu šestvaljniku, ki bije pod pokrovom Audija S4, kar pomeni, da bi se novi V8 lahko skrčil na 4,0 litre prostornine in bi lahko prejel podporo dveh turbo puhal.

porsche-new-v8-engine (10)

Kljub popularnemu zmanjševanju prostornine bo najvišje moči (549 KM) deležen pri 5750 obratih na minuto, 770 Nm navora pa bo na voljo med 1960 in 4500 obrati na minuto. Rdeče območje na armaturni plošči sega vse do 6800 obratov, kar pomeni, da bo tudi novinec imel dovolj široko območje delovanja. V8 bo uporabljal vzdolžno arhitekturo, ki bo dopuščala ogromno oblikovalske svobode. Za povezavo s podvozjem bo v uporabi 8-stopenjska ZF avtomatika in dvosklopčni samodejni menjalnik, ki ga bomo lahko najprej videli v prenovljenem Bentleyu Continental, Lamborghiniju Urus in boljših modelih znamke Audi. Če bo Porsche resnično izdelal model 960 s sredinsko nameščenim motorjem, lahko pričakujemo, da bo tudi v slednjega vgrajen povsem novi V8, ki bo seveda sodeloval z prav tako impresivnim električnim motorjem.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
заказать раскрутку сайтов

https://progressive.ua

www.progressive.ua