Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Nekdanji Lamborghinijev testni voznik bo konkurent Akrapoviču
Valentino_Balboni (1)

Nekdanji Lamborghinijev testni voznik bo konkurent Akrapoviču


Valentino Balboni je bil več kot 40 let testni voznik Italijanskega podjetja Lamborghini, pred kratkim pa je oznanil odprtje podjetja, ki se bo ukvarjal z izdelavo izpušnih sistemov.

Želja po še bolj glasnem, še bolj surovem zvoku vozil Lamborghini je bila povod k odprtju novega podjetja izpušnih sistemov VB, katerega direktor je znameniti nekdanji Lamborghinijev testni voznik Valentino Balboni. Po šestih letih uradne upokojitve se vrača v poslovni svet, tokrat kot izdelovalec izpušnih sistemov. Prvi projekt bo narediti izpušni sistem za trenutno najbolj športnega Lamborghini Aventadorja LP-750 SV, ki bo izdelan iz titana in bo tehtal le 6 kilogramov. Le 30 takih izpuhov bo izdelanih, deloma zaradi zahtevnosti izdelave – za vsak primerek je potrebnih več kot 350 ur dela – deloma pa zaradi cene. Sicer cena za tak izpušni sistem še ni znana, vendar glede na legendarno ime znamke, ne bo ravno poceni.

Valentino_Balboni (3)

Lamborghini Aventador LP-750 SV, je najbolj športna serijska predelava Aventadorja, ki vas popelje do 100km/h v 2.8 sekundah. Velik V12 motor s 6.5 litri delovne površine zdaj omogoči 740 konjskih moči, kar je 40 več kot standardni model. To je zmogljivost, kot jo omogoči veliko dražji in redkejši Lamborghini Veneno. Super Veloce ima tudi izboljšano aerodinamiko in izgleda kot da je prišel v resnični svet direktno iz otroških sanj. Zdaj, ko je delo prijel v svoje roke legendarni Valentino Balboni, pa bo tudi zvok, kot si ga “bikec” zasluži.

Valentino_Balboni (2)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
створити інтернет магазин

раскрутка сайтов киев