Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW in Red Bull v sodelovanju organizirala unikaten dogodek
bmw-m-peter-podlunsek-50

BMW in Red Bull v sodelovanju organizirala unikaten dogodek


V četrtek se je v Murski Soboti odvil slavnostni predstavitveni dogodek edinega Slovenskega predstavnika, ki tekmuje v Master Class elitni skupini Red Bull Air race tekmovanja z lahkimi športnimi letali.

Dogajanje se je za novinarske kolege pričelo že ob 12. uri na letališču Rakičan v Murski Soboti, kjer smo bili deležni pogleda na več deset postavljenih jadralnih letal, prestižno kulinarično ponudbo in razstavni primerek čudovitega BMW M2, v atraktivni Long Beach Blue barvi. V njegovi bližini je bil parkiran tudi s pregrinjalom prekrit BMW M4 s paketom M Competition, v čudoviti tematski rdeči barvi in dirkalno številko 37, ki je oznaka našega edinega pilota lahkih športnih letal, Petra Podlunška. Peter sodeluje na tekmovanjih Red Bull Air Race in se je letos uvrstil v najelitnejšo skupino Master Class, kjer bo konkurent najboljšim športnim letalskim pilotom na svetu. Ker je Peter med najboljšimi na svetu, pa si zato zasluži tudi enega najboljših športnih avtomobilov na svetu, zato mu je BMW v uporabo podaril zgoraj omenjeni model BMW M4 z M Competition paketom.

Na dogodku se je bilo moč prijaviti tudi na testne vožnje vozil BMW, med katerimi je bil tudi brutalni BMW M4 Cabriolet. Seveda sem zelo pohitel in se z novinarskim kolegom prijavil na testno vožnjo. Vsak po 15 nepozabnih minut, v trenutno najbolj športnem BMWju. Vseh 431 konjskih moči in 550Nm navora je glasno trgalo skozi Murskosoboške ceste, nekatere malo manj udobne kot druge, vendar ob tako nepozabni izkušnji kvaliteta cest ni bila pomembna.

Veter v laseh, odmev 6-cilindrskega turbo motorja in pospeški ki zbudijo nezavestnega, so močno popestrili dogajanje na ta vroč četrtkov dan. Ob 16. uri je Peter Podlunšek vstopil v svoje lahko športno letalo in poletel v jasno nebo. Prikazal nam je moč, zvok in preciznost njegovega športnega letala, ter neverjetno spretnost in znanje pilotiranja. Čestitamo za uspešen dogodek in želimo Petru in njegovi ekipi veliko uspehov!

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
220km.com.ua

gazon.net.ua

https://monaliza.kiev.ua