Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW X6 M, Mercedes-AMG GLE63 S, Range Rover Sport SVR: Kdo je zmagovalec?
x6m-gle63s-sport-svr-31

BMW X6 M, Mercedes-AMG GLE63 S, Range Rover Sport SVR: Kdo je zmagovalec?


Gromozanski, težki, za nekatere neuporabni, a vendar nadvse zabavni in okretni pri hitri športni vožnji. To so avtomobilski posebneži današnjega časa, ki so iz dneva v dan manj stigmatizirani. Zanje pa obstaja dobro znana kratica – SUV.

Več velikih avtomobilskih novinarskih družb se ukvarja z vprašanjem, kateri od zgornjih treh je najhitrejši, najuporabnejši in na splošno najboljši. Za vas imamo le kratek povzetek ugotovitev novinarjev iz AutomotoTV in MotorTrenda.

BMW X6M

Zelo očitno velja za ljubljenca znotraj novinarskih vrst. Še pred nekaj leti zasramovan model, ki je s svojo pojavnostjo na trgu uvedel povsem novo terensko-kupejevsko obliko, hkrati pa prepričal nepričakovano veliko kupcev. Druga, lepotno izpopolnjena generacija z oznako M in štirimi izpušnimi cevmi na zadku pa je vse prej kot osramočena. Twin-Turbo 4,4-litrski osemvaljnik namreč poskrbi za čudovito zvočno kuliso, s 575 konjskimi močmi in 750 Nm navora pa tudi za dobro občutene sile pospeška. Z osupljivim oprijemom po zaslugi odličnega xDrive sistema mu uspe do prve tromestne številke na prikazovalniku hitrosti prihiteti v 4,2 sekundah. Vsekakor pohvale vreden rezultat za 2340 kg težek avtomobil, ki se s takim časom postavlja ob bok pravim športnim avtomobilom.

Range Rover Sport SVR

Sport SVR je prav tako zelo prepričljiv športni terenec, najbolj pa ga, kljub pogonu na vsa štiri kolesa, veseli vrtenje v krogu oz. risanje “krofov” na asfaltno površino, kar ima očitno prirojeno. Velik 5,0-litrski osemvaljnik s 558 konjskimi močmi vsekakor dobro prenaša 681 Nm navora, ki precej raje v prazno zavrti zadnja kot sprednja kolesa in s tem poskrbi za zabave in adrenalina polno izkušnjo. 2455 kilogramov težek SUV tako do stotice potrebuje 4,5 sekunde, kar je za tako velik avtomobil še vedno odličen rezultat. Sicer pa bistvo ni samo v pospeševanju na ravnini; Sport SVR očara tudi z lepim brbotajočim zvokom.

Mercedes-AMG GLE63 S Coupe

Tretji tekmec je Mercedesov GLE63 S, ki je na prvi pogled prava kopija BMWjevega modela X6. Tudi daljše ogledovanje vedno bolj orisuje močnega bavarskega konkurenta. Vsekakor dobra poteza glede na visoke prodajne številke, s katerimi je postregel X6. A podobnost je zgolj vizualna. Pod pokrovom motorja je Mercedes ostal zvest svoji motorni filozofiji in uporabil 5,5-litrski osemvaljni motor oddelka AMG s 585 konjskimi močmi in 760 Nm navora. Po zaslugi štirikolesnega pogona 4Matic in največje moči v trojici pa, kljub 2350 kilogramom, do stotice potrebuje 4,2 sekundi. Tudi Mercedesov oddelek AMG pa zna predvsem dobro prepričati z globokim zvokom.

AutomotoTV je avtomobile preizkusil zgolj na ravnini, kjer je prepričljivo zmagal X6M. Le-temu je sledil AMG in nato SVR. Izbrati najboljšega je bilo tako predvsem za novinarje MotorTrenda precej zahtevno opravilo. Avtomobile so preizkusili tudi na progi, kjer so časi pokazali naslednje:

  • Range Rover Sport SVR: 1:38.78,
  • AMG GLE Coupe S: 1:36.00,
  • BMW X6 M: 1:32.46.

 Po nekaj urah prerekanja so se le odločili za končni rezultat in to so njihove odločitve:

3. mesto: Mercedes-AMG GLE63 S Coupe
Prepričljiva moč, udobje in krmarjenje. Ima pa tudi nekaj slabosti; kot kopija konkurenta ne bi smel izgledati slabše od originala.

2. mesto: Range Rover Sport SVR
Nismo prepričani, kdo bolj nujno potrebuje prisilni jopič, SVR ali ljudje, ki so ga naredili. Le redko namreč SUV riše “krofe” na suhem asfaltu s tako lahkotnostjo.

1. mesto: BMW X6M
Absolutno brualna raketa z neverjetnimi pospeški, ki te pusti odprtih ust  in z občutji odlične vozniške izkušnje. Uživanje za volanom bo poskrbelo, da boste pozabili celo na tiste skromne pomanjkljivosti, ki jih ima. Hkrati pa je med tekmeci tudi najcenejši.

Oglejte si tudi spopad na ravnini, ki ga je pripravil AutomotoTV.

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
узнать больше 220km.net

источник www.booker.in.ua

sweet-smoke.com.ua