Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Citroenov električni buggy E-Mehari
citroen-e-mehai-09

Citroenov električni buggy E-Mehari


Ljubitelji Citroena ste lahko v preteklih mesecih zasledili predstavitev Cactus M koncepta. Tokrat pa so Francozi presenetili z električnim avtomobilom, ki je osnovan na modelu Cactus in je kot nalašč za uživanje na peščeni plaži.

Do nedavnega je Citroenu v izboru vozil manjkal majhen, uživaški, “brezstrešni” buggy za brezskrbno uživanje ob morju z vodoodporno notranjostjo in plastično zunanjostjo. Pri kreiranju posebneža so imeli ustvarjalci v mislih uživanje v vročih poletnih mesecih. Nedavno predstavljeni koncept je tako postal resničnost v povsem električni izvedbi, ki sliši na ime E-Mehari in bo naprodaj prihodnje leto.

Le-ta je nastal v sodelovanju družb Peugeot in Citroen s francoskim podjetjem Bollore in je zato osnovan na isti platformi, kot je bila uporabljena na modelu podjetja Bollore Group pod imenom Bluesummer.

Od koncepta se razlikuje v kar nekaj aspektih; prvi in najbolj opazen je oblikovni. Kot že videno pri Citroenu, tudi novinec uporablja razporeditev na glavo obrnjenih glavnih luči, ima pa tudi plastično karoserijo, ki je bila že videna na konceptu in modelu Cactus. Bolj drastično je spremenjena strešna linija z B in C stebričkom, kar vpliva na višino avtomobila.

citroen-e-mehai-05

Prisotna ostajajo plastična vrata, odpravljena pa je stopnica za lažje vstopanje na zadnje sedeže in “airbump” tehnologija, prvič uporabljena na prepoznavnem modelu C4 Cactus, od katerega bo E-Mehari prevzel svetlo barvno paleto.

Notranjost je ostala v večji meri zvesta originalu – konceptu. Možna bo izbira različnih barvnih odtenkov notranjosti, ki je povsem vodoodporna po zaslugi plastifikacije tkanine. Pokriva lahko samo zadnji del, stranice ali celotno vozilo in je na voljo v črni ali oranžno-rdeči barvi.

Koncept Cactus M je imel pod pokrovom motorja nameščen 1,2-litrski trivaljnik, E-Mehari pa bo za razliko od slednjega povsem električno vozilo z 68 KM (50 kW) in litij kovinsko polimer baterijo s kapaciteto 30 kW, s katero bo lahko prevozil do 200 kilometrov in dosegel najvišjo hitrost 110 km/h. Je nekoliko krajši od Citroena C3, vendar zaradi električnega pogonskega sklopa tehta občutno več.

E-Mehari bo v Franciji naprodaj od pomladi 2016 za pribljižno 25.000 €. Tako bodo za relativno malo denarja ljubitelji morja in toplih sončnih žarkov lahko uživali v vročem soncu na prostrani obali.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.profvest.com

progressive.ua

https://progressive.ua