Prikaži kategorije
Domov / Novice / Continental za zmanjšanje emisij razvil Superdiesel
AVTOBLOG-concinental-diesel-tehnology (7)

Continental za zmanjšanje emisij razvil Superdiesel


Eden največjih proizvajalcev pnevmatik Continental je ugotovil, kako pri dizelskih motorjih zmanjšati izpuste za 60 odstotkov in porabo za 4.

Nova ‘Super čista’ elektrificirana dizelska tehnologija, ki je zmožna zmanjšati realne izpuste do 60 odstotkov, bi lahko bila ključ do obstoja dizelskih agregatov, revija Auto Express pa je dobila ekskluziven vpogled v samo delovanje te tehnologije.

AVTOBLOG-concinental-diesel-tehnology (6)

Continentalovi inženirji, so razvili električni sistem, ki je sposoben v realnih pogojih zmanjšati raven dušikovih oksidov za skoraj dve tretjini, samo podjetje pa se že dogovarja s proizvajalci avtomobilov, glede možne uporabe te tehnologije pri njihovih avtomobilih. Glavni dejavnik tega sistema je električno ogrevan katalizator, ki uporablja 48V električni sistem gretja. Continentalov razvojni inženir, Johannes Drechsel je pojasnil, kako sistem deluje z besedami: “Namesto običajnega katalizatorja, ki se za segretje na optimalno temperaturo zanaša na toploto motorja, naš sistem uporablja 48V električni sistem, ki katalizator segreva. Ker uporablja elektriko namesto toplote motorja, se ta segreje mnogo hitreje, kar nato omogoča učinkovitejše zmanjševanje dušikovih oksidov.”

AVTOBLOG-concinental-diesel-tehnology (3)

Drechsel je ravno tako poudaril, da nekateri elektronsko greti katalizatorji, ki so že v uporabi, uporabljajo 12V sisteme medtem, ko njihov 48V sistem omogoča mnogo hitrejše segrevanje katalizatorja. Ravno tako so dodelali tudi ostale stvari, kot je recimo doziranje AdBlue tekočine direktno v izpušni sistem, brez uporabe loče komore za mešanje.

Continental je sicer predelal že obstoječi 12V sistem na njihovega 48V v avtomobilu Volkswagen Golf, kjer so med testiranji napram standardnemu avtomobilu v realnih pogojih (RDE cikel) zaznali 60 odstotno zmanjšano raven dušikovih oksidov, tri odstotno zmanjšanje izpustov CO2 in štiri odstoten prihranek na gorivu, na kar so zelo ponosni.

AVTOBLOG-concinental-diesel-tehnology (4)

Vir: AutoExpress
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
steroid-pharm.com

http://best-cooler.reviews/

best-drones.reviews