Prikaži kategorije
Domov / Novice / Črne skrinjice v avtomobilih – varnejša vožnja in več podatkov
driving-car-accident-horz

Črne skrinjice v avtomobilih – varnejša vožnja in več podatkov


V letalskem svetu se naprave, podobne črni skrinjici, uporabljajo že skoraj 80 let. Bi podobne sisteme lahko uporabljali tudi v avtomobilih?

V nekaterih tovornjakih se uporabljajo naprave, imenovane “Event Data Recorder”, oziroma na grobo prevedeno “zapisovalec podatkov”, ki se aktivira v primeru elektronskih napak v motorju ali pa nenadne spremembe v hitrosti vrtenja koles. To se največkrat zgodi v primeru nesreče in tako zapisovalec podatkov lahko shrani podatke o dogajanju v času nesreče, kar omogoči lažje spoznanje o tem, kaj se je dogajalo pred, med in po nesreči oziroma nenadnem dogodku. Nekateri delujejo ves čas, ko je avto prižgan, in sproti brišejo podatke, ko se nič posebnega ni zgodilo, v primeru nenadnega dogodka pa shranijo podatke zadnjih minut. Spet druge pa sproži nesreča oziroma nenadna sprememba v delovanju in delujejo, dokler se čas snemanja ne izteče.

BlackBox3

Večina naprav je povezana s sistemom za zadrževanje potnikov (varnostni pas, zračne blazine), ki se v primeru nesreče aktivira z merjenjem pospeškov in zaviranja vozila. Po aktivaciji teh sistemov se, če je dovolj električne moči, ti podatki shranijo na spominsko kartico teh naprav, ki se jih lahko pregleda po nesreči. Nekaj primerov je že zabeleženih, ko so enak sistem vstavili v avtomobil, ki je bil udeležen v nesreči in so podatki bili kasneje tudi uporabljeni kot dokazno gradivo na sodišču.

Primer: v Quebecu v Kanadi je voznik s prehitro vožnjo prevozil rdečo luč in se zaletel v bočno prihajajoče vozilo. Voznik, ki je pravilno pripeljal, je tragično umrl na kraju nesreče, voznik, ki pa je prevozil rdečo luč, je bil obtožen “malomarne vožnje” in bil kazensko obtožen. Očividcev nesreče ni bilo, le podatki iz naprave so kazali na to, da je povzročitelj nesreče bil tisti, ki je prehitro vozil.

sdm_download_via_dlc-4f91c4f-intro

 

V Združenih državah Amerike niso črne skrinjice v avtomobilih nič novega, saj so prvotno idejo realizirali že leta 1994 v podjetjih Cadillac, Biuck, Chevrolet in Pontiac. Ko pa se je tehnologija razvila, so to pričeli vstavljati tudi v ostale modele vozil. NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) je podjetje, ki je odgovorno za varnost ameriških cest in je podalo zahteve, ki jih mora črna skrinjica izpolnjevati. Tako danes škatlice nadzirajo vsaj 15 različnih funkcij, kot so hitrost vozila, pozicija pedalke za plin, čas aktivacije zračnih blazin, v primeru, če so bile zavore aktivirane, nadzira čas aktivacije, preveri, ali so bili varnostni pasovi pripeti, hitrost motorja, pozicijo volana ter ostalo. Nekateri proizvajalci imajo tudi več kot 30 podatkovnih točk, ki jih merijo, med njimi pa ni lokacije GPS, videa in zvoka.

BlacBox1

Za pregled informacij po nesreči potrebuje posameznik profesionalni tečaj ter sistem pridobivanja podatkov, ki stane od $ 2.000 pa do $ 20.000 z dodatki. CDR sistem se poveže z vstavljenim diagnostičnim vtičem pod armaturno ploščo na voznikovi strani in prenese podatke na specifičen program na računalniku. Pogosti so tudi pregledi s potrdilom sodišča, ki dovoljuje pregled določenega vozila, ki je bil v večini primerov udeležen v prometni nesreči. Vse pogostejše je tudi zavarovanje vozil, ki so opremljeni s črno skrinjico in tako pridobijo tudi cenejše zavarovanje, saj lažje dokažejo svojo nedolžnost v primeru nesreče.

BlackBox4

V Evropi bodo morali biti vsi novi avtomobili opremljeni s sistemom “eCall” do aprila 2018, je lansko leto odločil Evropski parlament. Ta sistem je nekakšna prva pomoč, ki samodejno pokliče obveščevalno službo na številko 112 v primeru nesreče. Sporoči točno lokacijo vozila, udeleženega v nesreči, kot tudi točen čas nesreče, število potnikov, smer potovanja pred nesrečo in točno lokacijo nesreče. EU predstavniki so potrdili, da ta sistem skrajša čas prihoda reševalcev za kar polovico v odročnih krajih ter za neverjetnih 60 % v mestnih središčih. To bi lahko za udeležence pomenilo razliko med življenjem in smrtjo. Seveda pa se mnogi ne strinjajo z vgradnjo tega sistema, saj bodo nadzorni tako lahko vedno poznali točno lokacijo posameznega vozila. To pa Evropska komisija trdno zavrača, saj pravijo da ob normalnih pogojih NE bodo sledili vozilom in avtoritete ne bodo zmožne deliti informacij brez soglasja lastnika vozila.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://www.best-cooler.reviews

У нашей фирмы полезный портал со статьями про https://yarema.ua.
best-cooler.reviews