Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Čudovit razgled, odlična hrana in Mercedes CLA45 AMG!
MB-CLA-facelift (37)

Čudovit razgled, odlična hrana in Mercedes CLA45 AMG!


Vse zgoraj našteto nas je včeraj pričakalo na Ljubljanskem gradu kjer je Mercedes-Benz novinarjem predstavil prenovljeni razred CLA. Deležni smo bili testnih voženj, predstavitve vozila in kulinarične izkušnje.

Včeraj v torek, 26. 7. je Mercedes-Benz Slovenija za novinarje pripravil dogodek z namenom predstavitve in preizkusa njihovega sicer že znanega, a tokrat prenovljenega razreda CLA. Ob prihodu na parkirišče pred Ljubljanskim gradom so nam bila na ogled testna vozila, ki smo si jih lahko dodobra ogledali, vanje sedli in občutili kakšna je lega za volanom in na zadnjih sedežih. Seveda nas je bolj zanimalo kako se CLA obnaša na cesti in zato smo kmalu tudi sedli v tri različne testnike; CLA 200 d, CLA 220 d Shooting Brake (SB) in najbolj atraktivno, oblegano in zaželeno športno različico CLA45 AMG. Mimogrede, naziv Shooting Brake pri Mercedesu pomeni karavansko različico avtomobila, ki je osnovana na štirivratnem kupeju in se od običajne karavanske različice razlikuje po tem, da nima okvirjev okrog vrat.

Prva dva sta sta z 2,2-litrskim dizelskim motorjem in močjo 136 KM oz. 177 KM predstavila suvereno in uporabno vozilo za vsakdanjo uporabo. Z ljudskim motorjem sta tudi varčna in tako združujeta prostornost, eleganco, varčnost in udobje. Tretji, s pripono AMG v imenu, pa je … no, vse drugo kot počasen in dolgočasen družinski avtomobil. AMG predstavlja Mercedesov športni oddelek, ki se lahko pohvali z odličnimi avtomobili, kot je bil tudi testirani CLA45 AMG. Suvereno pospeševanje, zvok, ki zbudi speče na drugi strani Ljubljane in osupljive vozne lastnosti tudi po zaslugi štirikolesnega pogona 4Matic so le nekatere izmed dobrih lastnosti male športne limuzine. Da ne omenjam, da osupljiv zvok proizvede le 2,0 litra velik štirivaljnik s 381 konjskimi močmi! Bravo Mercedes-AMG!

Impresiven zvok in kratko vožnjo z brutalnim Mercedesom CLA45 AMG smo posneli tudi za vas in si jo lahko ogledate

Po testnih vožnjah je napočil čas tudi za tehnične zadeve in predstavitev prenovljenega avtomobila. CLA je bil prvič predstavljen aprila 2013, zaradi dobre prodaje pa je že leta 2015 dobil tudi karavansko različico (SB). V Sloveniji je od takrat letna prodaja predstavljala okrog 80 prodanih vozil, kar je 9-10 odstotni tržni delež in velja za velik uspeh.

MB-CLA-facelift (20)

Po prenovi je CLA deležen visokozmogljivih LED luči, ki so nadomestile ksenon, sprednji odbijač je deležen mehkejših linij, na voljo pa so tudi nova platišča in modra metalik barva. Minimalno so spremenjena tudi zadnja svetila, ki so v LED tehnologiji sedaj oblikovno nekoliko drugačna. CLA ponuja dva paketa opreme in sicer Urban in AMG-line, obema pa je možno dodati še nočni paket.

V notranjosti se nahaja večji LCD zaslon (sedaj na voljo do velikosti 8 palcev), merilniki so v črni barvi, možno je izbrati tudi dvobarvno kombinacijo usnja, minimalno pa so dodelani tudi manjši elementi v potniški kabini. CLA ponuja poleg Apple Car Play sedaj tudi Android Auto, odpiranje prtljažnika z brco noge pod zadnjim odbijačem, aktivni zavorni asistent in pri modelih s paketom AMG-line in avtomatskim menjalnikom športni zvok v potniški kabini, ki je predvajan preko zvočnikov.

AMG45 4Matic je iz prejšnjih 322 konjskih moči sedaj deležen kar 381 konjskih moči. Tudi pri slednjemu je vizualno spremenjen sprednji odbijač, serijsko ima nameščena LED svetila, med nastavitvami voznega načina sedaj najdemo tudi nastavitev “Race”, zanj pa so na voljo tudi AMG aerodinamični dodatki.

MB-CLA-facelift (16)

Nov CLA je obdržal povsem identično ceno kot jo je imel pred prenovo, Shooting Brake pa še vedno ostaja natanko 610 evrov dražji od limuzine.

Še ena novost, ki jo je Mercedes-Benz Slovenija predstavila šele pred tednom dni je konfigurator, kjer si vsak posameznik lahko v vsakem trenutku sestavi vozilo kot si ga želi. Po končani konfiguraciji lahko s pridobljeno kodo odide do pooblaščenega prodajalca, ki v sistemu najde njegovo konfiguracijo in kupcu pomaga in svetuje.

Dogodek v znamenju prenove modela CLA se je zaključil z okusno kulinarično izkušnjo v restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
митсубиси л 200

teplostroy.biz.ua

рено сандеро цена