Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Deset najboljših rabljenih terencev po našem izboru!
AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci-naslovna.jpg

Deset najboljših rabljenih terencev po našem izboru!


V kolikor iščete rabljen terenec s 4×4 pogonom, vam bo naš izbor, ki ljučuje najbolj iskane primerke v veliko pomoč pri nakupu. Podrobno smo raziskali vse njihove značilnosti ter okvare, ki jih največkrat pestijo. Za vašo lažjo odločitev smo izbrali najmanj problematične agregate.

10. Nissan X-Trail

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (8)

Leto izdelave: 2001 do 2007, prenova leta 2005

Euro NCAP: 4 zvezdice leta 2002

Nissan X-Trail kljub letom s svojo robustno karoserijo še vedno izgleda čudovito. Za prtljago ponuja ogromno prostora, potnikom pa med vožnjo veliko udboja. Tudi pelje se za tako velik avto zelo solidno. Kljub temu, da je kvaliteta materialov v notranjosti malce slabša in zanesljivost tega modela na slabši strani se X-Trail odkupi z zelo nizko nakupno ceno in cenejšim vzdrževanjem. Pri temu modelu bodite še posebej pozorni na kovinski zvok, ki lahko označuje težave z napenjalcev verige in ”zaribano” tlačno črpalko goriva. Pozorni bodite tudi na moder oziroma bel dim na izpuhu, ki lahko pomeni visoko porabo olja, poraba pa izvira pri izrabljenih batnih obročkih. Pri karoseriji bodite pozorni na rjavenje robov vseh vrat na spodnji strani. Med bencinskimi agregati predlagamo 2,0 štirivaljnika, medtem ko med dizelsko paleto priporočamo 2,2 dCi agregat zadnjih letnikov zaradi odpravljenih serijskih napak. Na našem spletnem mestu avto.net smo take primerke zasledili že za tri tisočake in pol.

9. Land Rover Freelander

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (6)

Leto izdelave: 2006 do 2014, prenova leta 2011

Euro NCAP: 5 zvezdic leta 2007

Z bogato tradicijo, ki sega daleč v zgodovino Land Rover vozil, Freelander v manjši velikosti zagotavlja veliko prostora in užitka za družine. Mehka vožnja, napredne tehnologije, kvalitetna notranjost, veliko opreme in karoserija z premišljenim oblikovanjem so le nekatere prednosti tega modela. Z veseljem bi ga postavili na nižje mesto, če bi bili stroški vzdrževanja manjši zaradi slabše zanesljivosti in nakupna cena vozila nižja. Freelander v svoji ponudbi zajema le dizelske agregate in vsak od njih predstavlja dobro izbiro. Nasprotno od dizelskih agregatov pa se lastniki pritožujejo nad samodejnimi menjalniki, ki radi tresejo pri speljevanju. Pri nakupu bodite pozorni na tekoče delovanje steklene strehe(pozorni bodite tudi na puščanje in tesnenje tesnil) in sistem za gretje. Verjamemo, da lahko dobro ohranjene primerke dobite že za osem tisočakov.

8. Land Rover Discovery

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (5)

Leto izdelave: 2004 do 2009, prenova leta 2008

Euro NCAP: 4 zvezdice leta 2006

Land Rover Discovery je naslednji predstavnik kultnega proizvajalca vozil v našem izboru. Omogoča tako udobno vožnjo sedmih potnikov, kot tudi premagovanje najtežjega terena. Na tem seznamu je med najdražjimi, ampak je prava izbira za praktično in zmogljivo terensko vozilo. Bencinskih agregatov zaradi velike porabe ne priporočamo, priporočamo pa TDV6 dizelski agregat, ki razen prvih primerkov z napako turbo polnilnika predstavljajo solidno izbiro. Nekateri imajo težavo tudi z dvomasnimi vztrajniki, sklopkami in pa veliko težav z zračnim vzmetenjem(najbolj pogosta je odpoved kompresorjev zračnega vzmetenja), zato bodite pozorni na kakršnekoli opozorilne lučke na armaturni plošči. Ne priporočamo pa izbire samodejnih menjalnikov, saj se pri veliko vozilih pojavi težko prestavljenje in tresenje pri speljevanju. To se pojavi zaradi hladilne tekoče, ki spušča v olje menjalnika zaradi puščanja hladilnika olja. Na našem največjem spletnem oglasniku rabljenih vozil smo najcenejše primerke tega modela zasledili že za dobrih osem tisočakov.

7. BMW X5

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (2)

Leto izdelave: 1999 do 2006, prenova leta 2004

Euro NCAP: 5 zvezdic leta 2003

Še vsaka generacija X5 je bila nekaj posebnega, a trenutno najboljšo vrednost dosega prva generacija. Vozi se odlično, ponuja veliko prostora in ogromno opreme. V notranjosti ponuja dovolj prostora za pet oseb in ergonomija je na zelo visokem nivoju. Ker pa na sprednjem delu nosi oznako BMW, pomeni, da je med ljudmi zelo priljubljen. Le-to poveča možnost nakupa ”kripe” z posledično višjimi stroški vzdrževanja. Največ možnosti je, da med njimi najdete primerek z okvaro samodejnega menjalnika, ta okvara se kaže z sunkovitim prestavljanjem in težkim premikanjem prestavne ročice. Pri vožnji skozi zavoje bodite pozorni tudi na zvok kolesnih ležajev, ki se sliši kot klikanje in delovanje volanskih končnikov in obrabo pnevmatik. Slednje lahko nakazuje na obrabljeno podvozje. Priporočamo 3,0 bencinski in 3,0 dizelski motor. Izvedenke s takim motorjem so na voljo od šest tisočakov evrov naprej.

6. Hyundai Santa Fe

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (4)

Leto izdelave: 2006 do 2012, prenova leta 2009 in 2011

Euro NCAP: 4 zvezdice leta 2009

Hyundai Santa Fe se na našem seznamu lahko pohvali z 5 letno proizvajalčevo garancijo, kar ji doda veliko prednosti. Kljub temu, za dostopno ceno združuje veliko praktičnosti in prijetno vožnjo kljub velikosti. Nekatere so na voljo tudi z opcijskimi sedmimi sedeži, nasploh pa Santa Fe v vseh izvedenkah ponuja veliko udobja vsem potnikom v vozilu in tako predstavljo odlično izbiro za mlajše družine. Presenetljivo je to, da pri Santa Fe ni nobenih znanih težjih okvar. Pri 2,2 CRDi dizelskem agregatu izdelanih do leta 2010 prihaja do težav s puščanjem visokotlačne črpalke goriva. Pozorni bodite tudi na delovanje samodejnega menjalnika, delovanje gretja sedeža ter tempomata. Tudi pri tem modelu bencinskih agregatov na priporočamo zaradi visoke porabe, za boljšo izbiro štejemo 2,2 CRDi dizelski agregat. Primerke z takim agreatom lahko z malce iznajdljivostjo dobite že za dobrih 5 tisočakov.

5. Honda CR-V

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (3)

Leto izdelave: 2007 do 2012, prenova leta 2010

Euro NCAP: 4 zvezdice leta 2007

Pod njenim nekoliko nenavadnim obrazom skriva prostorno notranjost in veliko udobja med vožnjo. V notranjosti ima prostora za pet oseb, na voljo pa je tudi z dinamičnim štirikolesnim pogonom, kar pomeni, da je lahko tudi zelo varčna. Pohvali se lahko tudi z nadpovprečno dobro zanesljivostjo predvsem bencinskih agregatov, z izjemo visoke porabe olja, dizelski pa imajo težave s prehitro obrabo sklopk in odpovedjo dvomasnih vztrajnikov. Slednje lahko prepoznate z ropotajočim zvokom pri speljevanju oziroma pospeševanju. Pojavljajo se tudi težave v diferencialu, ker lastniki pogosto pozabijo na menjavo le-tega. Priporočamo bencinski 2,0 I-VTEC agregat in 2,2 i-DTEC dizelski agregat. Ker zaradi boljše zasnesljivosti priporočamo ročni menjalnik, je lahko Honda CR-V vaša že za osem tisočakov.

4. BMW X3

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (1)

Leto izdelave: 2003 do 2010, prenova leta 2006

Euro NCAP: 4 zvezdice leta 2008

BMW X3 je dolgo let veljal za najbolj priljubljen manjši terenec na trgu in dobra novica je ta, da kljub letom tudi rabljen ponuja veliko. Na voljo so z velikim številom tako bencinskih kot dizelskih agregatov, v notranjosti najdemo le najbolj kvalitetne materiale z naprednim multimedijskim sistemom. Vožnja je malce bolj trda, a to odtehta v bolj dinamično izpeljanih zavojih. Z dobro vzdrževanim primerkom ne boste zgrešili, pozorni bodite le na ”klenkajoč” zvok pri dizelskih modeli, ki lahko nakazujejo težavo s pogonsko verigo. Pri testni vožnji čas namenite tudi na hrup iz glavne pogonske gredi in zadnjega diferenciala zaradi spuščanja olja. Razen tega štejemo X3 med zanesljivo izbiro, predvsem pa 20d dizelski motor. Z štirikolesnim pogonom lahko svoj primerek dobite že za 6 tisočakov.

3. Nissan Qashqai

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (7)

Leto izdelave: 2007 do 2013, prenova leta 2010

Euro NCAP: 5 zvezdic leta 2007

Nissan Qashqai je izjemno udoben avto, ki se lahko pohvali z visoko kakovostjo izdelave. V vožnji je izjemno zabaven in enostaven za vzdrževanje. Pohvali se lahko tudi z ekonomičnostjo, večina motorjev pa ponuja tudi solidne zmogljivosti. Kljub temu, da ni tako prostoren kot nekateri tekmeci v zameno ponuja kompaktne dimenzije, kar pomeni, da ga lahko lažje parkiramo. Pohvali se lahko z veliko mero zanesljivosti, saj lastniki o resnejših napakh ne poročajo. Pri modelih izdelanih do septembra 2008, so se pojavljale težave pri pospeševanju v nizkih obratih, to se odpravi z posodobitvijo programske opreme. Težje se odpravi napaka na filtru trdih delcev in težava na volanskem drogu, ki se kaže kot prehitra obraba pnevmatik. K okvaram so nagnjeni CTV menjalaniki, priporočamo pa izbiro 2,0 bencinskega motorja s 140 konjskimi močmi in pa 1,5 dCi dizelski agregat s 110 konjskimi močmi. Qashqai je bil pri nas v prvi generaciji prodan v velikih primerkih, zato je izbire rabljenih naravnost ogromno. Najcenejši se vrtijo s cenami okrog 6 tisoč in pol evrov.

2. Volvo XC90

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (10)

Leto izdelave: 2002 do 2014, prenova leta 2006 in 2012

Euro NCAP: 5 zvezdic leta 2003

XC90 je komaj v zadnjem letu dobil naslednika, saj je bila prva generacija na trgu vse od leta 2002. To pomeni, da so le-ti na voljo v različnih izvedenkah po nižjih cenah. Na vseh modelih je štirikolesni pogon(z nekaj napakami, kot je prehitra obraba ležajev) serijski, vleče pa lahko tudi 2250 kilogramov tovora in ponuja veliko praktičnosti. Vsak XC90 ima serijsko vgrajenih tudi sedem sedežev in možnostjo namestitve treh otroških sedežev v srednji vrsti sedežev. Lastniki poročajo o okvarah napenjalcev, vodnih črpalk in zobatih jermenov na dizelskih motorjih.Pri nakupu bodite pozorni na delovanje električno nastavljivih ogledal in na zagon dizelskega agregata, če le-ti težko vžigajo lahko to nakazuje na drage težave z dovodom goriva. Zaradi slabše zanesljivosti dizlov priporočamo le D5 dizelski agregat s 132 kilovati in pa 2,5 Turbo bencinski agregat z malce višjo porabo. Za najceneješga boste odšteli 5 tisočakov, družini pa obenem zagotovili občutek varnosti.

1. Škoda Yeti

AVTOBLOG-4x4-najboljšiterenci-bmw-nissan-honda-hyundai-škoda-volvo-rover-rabljeni-terenci (9)

Leto izdelave: 2009 do danes, prenova leta 2013

Euro NCAP: 5 zvezdic leta 2009

Škoda predstavlja svojega križanca z imenom Yeti, dosega ogromno pozitivnih odzivov zadovoljnih lastnikov in veliko prodanih primerkov. Z kompaktnimi dimenijami se v mestu počuti kot doma, praktična notranjost pa nudi veliko prostora za potnike in prtljago. 1,2 in 1.4 TSI motorji trpijo za povišano porabo olja, ki lahko nakazuje na obrabljene elemente v notranjosti motorja. Izjemno pozorni bodite tudi na raztegnjeno pogonsko verigo v modelih izdelanih do leta 2011, ki lahko v najslabšem primeru uniči motor.  Med najboljšo izbiro štejemo varčen 1,2 litrski prisilno polnjeni bencinski agregat, razen če na leto delate veliko kilometrov, priporočamo dizelski agregat. Pri samodejnih menjalnikih se velikokrat pojavi težava pri speljevanju, zato je izbira ročnega menjalnika najbolj racionalna. V Sloveniji boste našli veliko primerkov, najcenejši pa trenutno s pogonom na sprednji kolesni par stane dobrih osem tisočakov.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Darko says:

    Pišete o starejšem modelu T30 (Nissan X-trail), na fotografiji pa je novejši model T31 (2007-2014).

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://medicaments-24.com

https://pharmacy24.com.ua

http://best-cooler.reviews