Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Dobra novica: 718 GT4 bo imel vgrajen atmosferski šestvaljnik!
avtoblog-Porsche-Cayman-GT4-1 (5)

Dobra novica: 718 GT4 bo imel vgrajen atmosferski šestvaljnik!


Dobra novica za vse pristne navdušence nad znamko Porsche. Novi 718 GT4, naslednik uspešnega Caymana GT4 bo po besedah predstavnika znamke Porsche zagotovo imel vgrajen šestvaljnik.

Porsche Cayman GT4 je bil med navdušenci znamke Porsche in tudi nasploh pravi uspeh. Kupce je prepričal z veliko zmogljivostjo iz 3,8-litrskega atmosferskega šestvaljnega motorja, ki je razvil kar 390 konjskih moči. Medij Car & Driver poroča o tem, da naj bi legendarna nemška znamka Porsche razvijala njegovega naslednika, ki naj ne bi sledil modelom 718, ki uporabljo štirivaljnike z turbo puhalom, temveč bo obdržal atmosferski bencinski agregat.

avtoblog-Porsche-Cayman-GT4-1 (3)

To novico je potrdil tudi Porschejev predstavnik Andreas Preuninger, dodal pa je tudi to, da modeli z atmosferskimi motorji zagotavljajo legendarni nemški znamki največje prodajne številke!

avtoblog-Porsche-Cayman-GT4-1 (2)

Špekulacije namigujejo na to, da bi bil 718 GT4 lahko predstavljen že naslednje leto, se pa trenutno porajajo dvomi o motorju. Zaenkrat ni razkritih še nobenih uradnih informacij, po našem mnenju pa bo novi 718 GT4 uporabljal enak motor kot ga ima 911 GT3. Motor razvije 500 konjskih moči, ga bodo pa Porschejevi inženirji optimizirali tako, da bo razvil malce manj moči. Sodeč po dejstvu, da se je Cayman GT4 po moči uvrstil med 911 in 911 S, je čisto mogoče, da bi motor v novem 718 GT4 razvil okrog 400 konjskih moči.

Ne glede na moč, ki jo bo razvil, pa predstavnik Porscheja Preuninger zatrjuje tudi to, da bo bil zagotovo na voljo z ročnim menjalnikom, samodejni menjalnik z  dvema sklopkama imenovan PDK pa bo bil na voljo za doplačilo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

https://progressive.ua

http://pills24.com.ua