Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Dogovor o prodaji Opla skupini PSA naj bi bil sklenjen
PSA-opel-7

Dogovor o prodaji Opla skupini PSA naj bi bil sklenjen


Mednarodna novinarska hiša Reuters poroča, da naj bi francoska PSA skupina že potrdila nakup General Motors-ove nemške znamke Opel!

Odbor podjetja, ki sestoji iz Peugeota in Citroena naj bi včeraj (Petek 3.3.2017) že dosegli dokončni dogovor, uradna potrditev pa se pričakuje že v ponedeljek šestega marca. Prevzem je bil potrjen s strani nadzornega odbora PSA skupine, v kateri so francoska vlada, družina Peugeot in kitajski Dongfeng predstavljeni kot največji delničarji, je dejal zanesljiv vir. Prodaja nemškega podjetja Francozom se je že od začetka zdela smiselna, kar so tudi obe strani potrdile. PSA skupina si s tem lahko zmanjša stroške in poveča celotno prodajo z znamko, ki ni francoska, pri GM-u pa se znebijo znamke, ki jim je v zadnjih letih potrošila veliko denarja.

The logos of French car maker Peugeot and German car maker Opel are seen at a dealership in Villepinte

Edini pravi problem o katerem so morali doseči dogovor so bile GM-ove skoraj 10 milijardne obveznosti in klavzule o prepovedi konkurence iz Kitajske in drugih tujih trgov. Pri Reuterju poročajo, da so obe strani prišli do dogovora, ko je ameriška stran ponudila veliko več kot eno oziroma dve milijardi, ki so jih prej namenili v sklad za te obveznosti. Zadnje vprašanje je le za koliko se bo Opel prodal, verjetni odgovori so za ‘nekaj’ milijard .

Z pridobitvijo Opla, bi francoska skupina PSA prehitela tekmeca Renaulta in se tako po tržnem deležu zavihtela na drugo mesto evropskih proizvajalcev, takoj za Volkswagen grupo. Skupaj so PSA in evropski delež GM-a pridelali 71,6 milijard € prihodkov in 4.3 milijona dostavljenih vozil v prejšnjem letu.

PSA-opel (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pills24.com.ua

https://topobzor.info

best-cooler.reviews/looking-for-the-top-portable-ice-makers-here-they-are-six-best-options-for-you/