Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Električni Audi Q6 e-tron bo leta 2018 “rojen” v Belgiji
audi-interior-concept-07

Električni Audi Q6 e-tron bo leta 2018 “rojen” v Belgiji


Nov električni terenec prihodnosti, ki prihaja iz družine Audi, se bo imenoval Q6 e-tron. Uporabljal bo nov sistem hitrega polnjenja, z enim polnjenjem pa bo možno prevoziti preko 500 kilometrov.

Audi pospešeno dela na svojih novih električno zasnovanih izdelkih, kar je zelo očitno tehnologija prihodnjih nekaj let. Napovedali so, da bodo z letom 2018 pričeli s proizvodnjo povsem novega električnega SUV modela, ki ga bodo izdelovali v belgijski tovarni v Bruslju. V isti tovarni bodo proizvajali tudi baterije za nov Q6, ki bo po napovedih prevzel obliko na frankfurtskem avtomobilističnem šovu predstavljenega Audijevega e-tron quattro koncepta. Audijev model A1, ki ga trenutno izdelujejo prav v tej belgijski tovarni, bodo sedaj prestavili v špansko mesto Martorell.

Prototip, ki je bil predstavljen, obljublja kar 503 konjskih moči, najvišja hitrost naj bi dosegla 210 km/h, pospešek do stotice pa za tako velik avtomobil skromne 4,6 sekunde. Vse našteto, ljučno s štirikolesnim pogonom Quattro, naj bi vsebovala že povsem standardna različica vozila.

Zaradi menjave proizvodnih linij bo potreba tudi selitev proizvodnje modela Q3, ki se iz Martorella sedaj seli v Györ na sosednjem Madžarskem. Kot lahko sklepamo že iz imena, bo znamka s štirimi krogi na nosu model Q6 uvrstila med modela Q5 in Q7 in tako smiselno zapolnila vrzel s Q6 e-tron. Kot je bilo predstavljeno v prototipu, bo novinec najverjetneje opremljen s tremi električnimi motorji, eden spredaj in dva zadaj, ter z baterijami velike kapacitete, ki bodo omogočale učinkovitost s preko 500 kilometri dosega, odlično hitrost polnjena in športnost zaradi nizkega težišča namestitve baterij. Na kratko: novi tekmec Tesle X je že na obzorju in se približuje z neustavljivo hitrostjo.

Že predstavljeni Audi e-tron quattro concept bo tako v prihodnosti modelu Q6 posodil svoje oblikovne značilnosti in tehnologijo. Ne uide pa mu niti notranjost, obdana z mnogimi zasloni.

Nestrpno že čakamo leto 2018 oz. kar nam bo le-to prineslo …

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.profvest.com/2015/12/Fondoviy-rinok.html

Шины Hankook купить в киеве

www.designedby3d.com