Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / EU dal dokončno zeleno luč koncernu PSA, za nakup Opla
PSA-opel-7

EU dal dokončno zeleno luč koncernu PSA, za nakup Opla


Koncern PSA je dobil brezpogojno odobritev od Evropske unije za nakup Opel/Vauxhall avtomobilskih znamk od General Motorsa.

Ta poteza bo PSA koncern postavila na drugo mesto največjih izdelovalcev avtomobilov v Evropi, takoj za Volkswagnom. Prodaja, vredna kar 2,3 milijarde dolarjev (2,02 milijarde €), je bila prvič napovedana marca in bo dokončana še pred načrtovanim rokom, ki je bil zastavljen nekje konec letošnjega leta. To je bilo omogočeno, ker se je GM formalno strinjal glede ohranitve delovnih mest s tem, ko je podpisal zavezujoče pogodbe.

AVTOBLOG-PSA-Opel (3)

Kupčija ravno tako zajema pridobitev General Motorsovih finančnih operacij v Evropi, ki bojo predmet ločenega pregleda proti-monopolnih organov Evropske unije, pri čemer se njihova odločitev pričakuje v drugi polovici leta.

Patrice Lucas, programski menedžer in koncernski strateg je dejal: “Danes smo naredili velikanski korak naprej. Ekipe so sedaj fokusirane na zadostitev ostalih potrebnih pogojev, za dokončen prevzem, ki je planiran proti koncu leta”.

PSA načrtuje vrnitev znamk Opel in Vauxhall v zelene številke, kjer cilja na operativno maržo dveh odstotkov v treh letih in šest odstotkov do leta 2026.

AVTOBLOG-PSA-Opel (2)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

стоимость интернет магазина