Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Ford Focus Electric dobil do 225 kilometrov dosega
Ford-Focus-Electric (1)

Ford Focus Electric dobil do 225 kilometrov dosega


Ford je potihoma izdal posodobitev evropske različice električnega focusa. Od sedaj je ta na ravni ameriške različice in zagotavlja do 225 kilometrov električnega dosega skupaj s tehnologijo hitrega polnjenja.

Ford je brez kakršnega koli napovedovanja, izdal posodobitev električne različice svoje popularne družinske kombilimuzine Focus Electric. Po novem ima tudi evropska različica povečan doseg in vgrajeno tehnologijo za hitrejše polnjenje in je tako na ravni ameriške. Največja novost je seveda večja in kompaktnejša baterija. Staro baterijo s 23kWh je zamenjala nova s 33,5kWh, ki pa še vedno poganja isti 107 kilovatni električni motor, kar je ekvivalentno 143 konjskim močem pri motorju z notranjim izgorevanjem.

Ford-Focus-Electric (2)

Zmogljivosti zato ostajajo enake, torej pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro znaša 11,4 sekunde, se je pa konkretno spremenil doseg avtomobila. Ford trdi, da je možno z enim polnjenjem sedaj prevoziti maksimalno 225 kilometrov, torej 65 več kot do sedaj.

Poleg bolj kompaktne baterije je Ford predstavil tudi novo polnilno tehnologijo. Ford Focus Electric uporablja kombiniran standardni polnilni sistem ali CCS (combined charging system), ki je kompatibilen z domačo vtičnico in hitrimi polnilnimi postajami in se lahko po novem na slednjih napolne na 80 odstotkov v samo 30 minutah.

Glede na popularnost focusa po celi Evropi, navsezadnje gre za enega najboljših avtomobilov tega segmenta, lahko pričakujemo, da bo sedaj s povečanim dosegom in čedalje strožjimi zakoni v večjih mestih za kupce zelo privlačen in bo ponujal dobro alternativo volkswagnovemu E-golfu.

o pričakujemo

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua

https://progressive.ua

progressive.ua