Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / FORD: Napredek različnih tehnologij svetil skozi 100 let izboljšav
AVTOBLOG-halogen-ksenon-led-matrični-razvoj-žarometov-ford-mustanggt-13modelt (13)

FORD: Napredek različnih tehnologij svetil skozi 100 let izboljšav


Na spletu smo zasledili šest slik različnih Fordovih modelov iz katerih lahko ocenimo napredek tehnologij svetil na vozilih.

Kot vsaka stvar na avtomobilih, tudi svetila nenehno doživljajo revolucijo z vedno bolj izpopolnjenimi tehnikami svetil. V začetku razvoja avtomobilizma so proizvajalci najprej prisegali na plinske žaromete, nato pa na halogenske žaromete. Poznamo jih vse od konca 50-ih let, v primerjavi z običajnimi žarnicami na nitko pa zagotavljajo bolj optimalno razpršitev svetlobe in daljšo življensko dobo ob normalni uporabi. To tehniko, kljub temu, da jih še vedno v velikem številu najdemo v najnovejših vozilih, so nadomestili ksenonski žarometi. Le- ti omogočajo še višjo svetilnost, v praksi pa posledično vidimo precej dlje, vse več proizvajalcev pa v paketu z njimi ponuja tudi žaromete, ki sledijo premiku volana, kar je zelo uporabno pri vožnji po ovinkih v slabše osvetljenih cestah.

AVTOBLOG-halogen-ksenon-led-matrični-razvoj-žarometov-ford-mustanggt-modelt (1)

Pri svetilih gre v največji meri za varnost voznika in drugih vozil v prometu. Od svetil je namreč odvisno kako hitro nas lahko drugi v prometu opazijo. Vsi avtomobilski giganti so v zadnjih letih ”zasuti” z raziskavo vse boljših LED žarometov, nekateri pa ponujajo že tudi laserske. Ford je kot prvi uradno pokazal učinkovitost razvoja tehnologij svetil skozi več kot sto let oziroma skozi šest generacij, razlika pa je naravnost neverjetna. Testi svetilnosti različnih tehnologij so vsebovali kolesarja, ki je bil postavljen na razdalji 12 metrov.

Za primerjavo različnih tehnologij je Ford pripravil 6 različnih modelov z najbolj prelomnimi tehnologijami žarometov, začne se z modelom T iz leta 1908, ki je uporabljal plinske luči. Naslednji so bili na vrsti; model Y iz leta 1932, Anglia 105e, Fiesta iz leta 1976 ter Mondeo iz leta 1994. Rezultati primerjalnega testa so komaj verjetni, v letu 1908, ko je model T prvič zapeljal na ceste kot prvi dostopen avto tudi širši množici, bi takrat voznik takega vozila zelo težko opazil kolesarja le 12 metrov pred njim. Več kot 30 let pozneje, Ford Anglia že leta 1966 z uvedbo halogenskih žarnic prikaže ogromno izboljšavo, Fiesta pa prvič kolesarja v celoti. Skoraj 20 let pozneje, Mondeo omogoča še višjo svetilnost in širši kot osvetlitve.

AVTOBLOG-halogen-ksenon-led-matrični-razvoj-žarometov-ford-mustanggt-modelt (3)

Kljub temu, da zadnje tehnologije kot so LED in ksenon(na testu Ford Mustang iz leta 2016) zagotavljajo velik napredek, dosegajo kritike nasproti vozečih vozil zaradi zaslepitve. Ravno zaradi tega, vse več proizvajalcev, tudi v vozilih za širšo množico, ponuja sistem zaznavanja nasproti vozečih vozil ki to težavo odpravi. Ford bo v naslednjih letih razvoj osredotočil na prepoznavo ljudi in živali s pomočjo infrardeče kamere. Težko je verjeti v kakšni meri lahko svetila prispevajo splošni varnosti na cesti, obenem pa postavljajo nove meje v udobju voznikov je dodal Michael Koherr, Fordov inženir razvoja svetil.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pharmacy24.com.ua

www.steroid-pharm.com

http://pills24.com.ua