Prikaži kategorije
Domov / Novice / Glasovanje za najboljši motor leta 2016 je zaključeno!
Motor_Carrera

Glasovanje za najboljši motor leta 2016 je zaključeno!


Že 18. mednarodno glasovanje za motor leta je zaključeno, glasovalo pa je 62 avtomobilističnih novinarjev iz 31 različnih držav.

“Engine Technology International magazine” je tudi letos organiziral glasovanje za najboljši motor leta 2016. 62 sodnikov iz 31 različnih držav s celega sveta je opravljalo teste in glasovalo za najboljši izdelek v vsaki kategoriji. Kategorij je 12, razlikujejo pa se po prostorninah motorjev in ciljnih skupin, kot so zeleni motor leta in najboljši nov motor.

Mednarodni motor leta: Ferrari 3.9-litrski biturbo V8

Motor_488

S 331 točkami je Ferrarijev najnaprednejši V8 z dvema turbinama, ki je vstavljen v novi 488 GTB, premagal drugo uvrščenega BMWjevega 1.5-litrskega električno-bencinskega hibrida, kot ga najdemo v BMW i8. Na tretjem mestu pa je pristal Porschejev 3-litrski 6-cilindrski turbo motor, ki je vstavljen v športnih primerkih serije 911.

Motor s prostornino manjšo od 1-litra: Ford 998cc tri-cilindrski turbo

Motor_Ford

Zelo varčen motor je vstavljen v široko paleto vozil Ford, kot so Fiesta, Focus, C-Max ter ostali. Na drugem mestu je pristal Volkswagnov 999cc motor, na tretjem pa BMW-jev 647cc dvo-cilindrski motor.

Motor s prostornino od 1-litra do 1.4-litra: PSA Peugeot Citroen 1.2-litrski tri-cilindrski turbo

Motor_PSA

Skupni motor podjetij Peugeot in Citroen, ki je vstavljen v modele kot so Peugeot 208, 308, 2008 ter v Citroene serij C3, C4, DS3, je s skupnimi 228 točkami premagal drugo uvrščeni BMW 1.2-litrski tri-cilindrski turbo motor, ter tretje uvrščeni Volkswagnov 1.4-litrski TFSI električno-bencinski hibridni motor.

Motor s prostornino od 1.4-litra do 1.8-litra: BMW 1.5-litrski tri-cilindrski električno-bencinski hibrid

Motor_BMW_i8

 

Tokrat je zmago odnesel bavarski tehnološki napredek, ki ga najdemo v BMW i8 hibridu. Na drugem mestu pa mu je sledil sestrski motor, BMW-jev 1.5-litrski turbo motor, tretji pa je bil konkurenčni Audijev 1.8-litrski TFSI motor.

Motor s prostornino od 1.8-litra do 2-litra: Mercedes-AMG 2-litrski Turbo

Motor_AMG

Zmagovalec kategorije od 1.8-litra do 2-litra pa je Mercedes-AMG-jev 2-litrski turbo motor, kot ga najdemo v A45 AMG, CLA45 AMG in GLA45 AMG. Mogočno rohnenje v tako mali prostornini je resnično vrh trenutne zmogljivosti motorjev. Na drugem mestu je pristal Audijev 2-litrski TFSI motor, na tretjem pa Volvov 2-litrski električno-bencinski hibrid.

Motor s prostornino od 2-litra do 2.5-litra: Audi 2.5-litrski pet-cilindrski turbo

Audi RS 3 Sportback

Audi je tokrat odnesel zmago z motorjem, ki ga najdemo v najmočnejših izvedbah RS3 in RSQ3. Na drugem mestu je Porschejev 2.5-litrski turbo iz Porsche 718 Boxter S, na tretjem pa Fordov 2.3-litrski turbo iz Focusa RS.

Motor s prostornino od 2.5-litra do 3-litre: Porsche 3-litrski turbo

Motor_Carrera

Porsche je tokrat prejel svoje prvo prvo mesto s 3-litrskim turbo motorjem iz Porschejeve serije 911 Carrera vozil. Na drugo mesto se je uvrstil BMWjev M 3-litrski motor z dvema turbinama, kot ga najdemo v BMW M3, M2 in M4, na tretjem pa njegov mlajši bratec, 3-litrski šest-cilindrski motor z dvema turbinama, kot je v M135i, 235i, ter drugih malo manj močnih vozilih.

Motor s prostornino od 3-litrov do 4-litre: Ferrari 3.9-litrski biturbo V8

Motor_488

V to skupino pa se uvršča tudi skupni zmagovalec, ki ga najdemo v Ferrari 488 GTB. Sledi mu Mercedes-AMG-jev 4-litrski biturbo V8 kot je v AMG GTju in C63 AMG-ju. Na tretjem mestu pa je pristal Porschejev 4-litrski boxer motor, kot je v Porsche 911 GT3 RS.

Motor s prostornino večjo od 4-litrov: Ferrari 6.3-litrski V12

Motor_Ferrari_TDF

Ferrarijev 6.3-litrski V12 ki je vstavljen v F12 TDF model je letošnji zmagovalec v kategoriji največje prostornine motorjev. Na drugem mestu je Audijev 5.2-litrski V10 motor iz R8, na tretjem pa Mercedes-AMG-jev 5.5-litrski V8 turbo motor.

Opravili so tudi glasovanje za najbolj “zelen” motor leta, najboljši nov motor leta in najboljši športni motor leta. Zmagovalci so sledeči:

“Zelen” motor leta: Teslin popolnoma električni pogon

Motor_Tesla

Nov motor leta: Ferrari 3.9-litrski biturbo V8

Športni motor leta: Ferrari 3.9-litrski biturbo V8

Ferrari_488

To so rezultati letošnjega glasovanja, nekateri zmagovalci so bili predvidljivi, spet drugi so presenetili. Z veseljem pa pričakujemo tudi glasovanje za prihodnje leto.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.medicaments-24.net

Купить Левитра 60 мг

seo оптимизация сайта