Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Golf GTI postavil nov rekordni čas na Nürburgringu!
Golf_Clubsport_S (3)

Golf GTI postavil nov rekordni čas na Nürburgringu!


Volkswagen je tako podrl lanskoletni rekord, ki ga je takrat postavila Honda Civic Type R.

Gre za posebno izvedbo Golfa GTI z oznako Clubsport S, ki premore 306 konjskih moči preko 4-cilindrskega turbo motorja, s pogonom na sprednji dve kolesi. Tako je s časom 7 minut in 49,21 sekunde podrl prejšnji rekord, ki ga je postavila Honda Civic Type R prejšnje leto.

Golf_Clubsport_S (8)

To je tudi nov svetovni rekord v kategoriji serijsko produkcijskih, cestno legalnih vozil s pogonom na sprednji dve kolesi. Voznik je bil pogumni Benny Leuchter, ki je povedal, da so za ta rekord potrebovali več kot 6 mesecev priprav in več kot 30 odpeljanih krogov po Nürburgringu.

Golf_Clubsport_S (4)

Največja težava, kot pravi, je bilo vreme, saj so imeli v mesecu aprilu tudi sneg, vendar jim je le uspelo. Sicer vozilo samo po sebi ni zelo zmogljivo glede na današnje standarde, saj do 100 km/h potrebuje 5,8 sekunde, vendar pa je opremljen z najnaprednejšim programom, ki elektronsko nadzoruje hitrost skozi ovinke, ter zmogljivim diferencialom z delno zaporo, ki ima senzorje navora.

Golf_Clubsport_S (2)

Teža je znižana na “le” 1.360 kg, kar omogoči veliko lažji 6-stopenjski ročni menjalnik, ki je tudi edini možni menjalnik. Za dodatno znižanje teže pa so odstranili zadnje sedeže. Torej vozilo izgubi svojo praktičnost, je pa zato toliko hitrejši.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

progressive.ua

Нашел в интернете важный web-сайт , он рассказывает про шторы.