Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Hammanov dizelski Macan se pretvori v agresivneža
macan diesel s-hamann (6)

Hammanov dizelski Macan se pretvori v agresivneža


Porschejev dizelski S Macan je po mnenju mnogih le dvakrat preplačan Q5… vendar to vseeno ne bo popolnoma držalo. Prestižno podjetje tokrat dobi tudi nekaj pomoči: Hamann Motorsport črnega velikana preobrazi v pravega športnika.

Če ste na cesti ali pa kje v živo že videli novega Porscheja Macan, potem veste, da avto ni ravno najlepši med 70 tisoč evri vrednimi terenci. Zato so se pri predelovalni skupini Hamann odločili za konkretno spremembo. Razstavili so dizelski primerek Macana S in ga oblekli v nov, dirkaško oblikovan sprednji odbijač, ki s pomočjo razširjenih kolotekov poudari izjemen, bolj športni videz.

macan diesel s-hamann (14)

Bok avtomobila izgleda civilizirano, dodani so le pragovi, ki pametno usmerjajo zrak proti zadnjim zavoram, medtem ko se zadnji poširjeni kolotek nadaljuje v zadnji del, kjer pa iz podaljšanega odbijača svojo pesem igrajo štiri izpušne cevi. Zanimiv dodatek je pa spojler, ki se nahaja na dnu zadnjega stekla in iz strani izgleda kot izpuščaj, ki ga je nemogoče odstraniti. Vendar pa je to malenkost, na katero se navadiš v primeru nakupa tega 100.000€ vrednega superšportnega terenca.

Avto sedi na 22-colskih platiščih z Continental Sport Contact 6 pnevmatikami dimenzij 295/30 ZR22, ki so kot ulita na ta avto in skupaj stanejo pičlih 6.000€. Najcenejša predelava na Macanu pa je tuning motorja. Original poganja 3-litrski V6 TDI motor vzet iz Touarega oziroma Audi Q5, s katerim so se pri Hamannu že srečali, zato so točno vedeli kako izboljšati ta agregat. Tako so iz serijskih 245 konjskih moči omogočili 310 konjskih moči, kar je 65 ponijev več in to je že dovolj, da se pozna na času pridobivanja hitrosti od 0 do 100km/h. Zdaj potrebuje 5.7 sekund, medtem ko je original potreboval 6.1 sekund in doseže končno hitrost 250km/h, kar pa za dvo-tonsko pošat ni slabo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://best-mining.com.ua

www.steroid.in.ua/products/stanover-kupit-