Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Honda FCV – vozila na vodikov pogon do konca leta 2016!
honda-fcv-clarity (8)

Honda FCV – vozila na vodikov pogon do konca leta 2016!


Hondin novi FCV Clarity bo tehnologijo vodikovega pogona dvignil na še višji nivo in v bolj vsesplošno uporabo.

FCV Clarity bo sicer od konca leta 2016 konkuriral Hyundaiu ix35 in Toyoti Mirai. S svojim prihodom na trg pa bo tehnologijo vodikovega pogona dvignil na še višji nivo in v bolj vsesplošno uporabo.

Predstavljen je bil na avtosalonu v New Yorku, kjer se bo tudi začela prodaja. Spomladi bo na voljo za ameriški in japonski trg, v Anglijo in Evropo pa bo prišel poleti. Cena še ni potrjena, je pa govora o začetni ceni okrog 53.000 €.

honda-fcv-clarity (11)

Prišlek sledi študiji Honda FCX Clarity in trdi, da bo poraba goriva za kar 33 % nižja, izkoristek energije pa kar do 60 % boljši. Električni motor razvije 136 konjskih moči, nova, bolj kompaktna karoserija pa je prilagojena do te mere, da občutno poveča prostornost v potniški kabini in prtljažnem prostoru.

S polno baterijo lahko avtomobil prevozi do okrog 480 kilometrov, ponovna napolnitev pa naj bi bila izvedena v le petih minutah, kar je vsekakor pohvale vredno. Poleg avtomobila pa Honda aktivno razvija tudi nove vodikove polnilnice, ki jih bodo v kratkem postavili na primernih lokacijah.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://220km.net

topobzor.info