Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Hyundai / Hyundai razkril i30 v ”fastback” izvedenki
AVTOBLOG-hyundai-i30-fastback-revealed-1 (2)

Hyundai razkril i30 v ”fastback” izvedenki


Hyundai je razkril najnovejšega člana družine i30 v Fastback izvedenki. Od drugih izvedenk se bo ločil po izrazitem limuzinskem zadku, nizko spuščajoči se strešni liniji kupeja in širšim C stebričkom.

i30 Fastback se bo pridružil kombilimuzinski in karavanski izvedenki imenovani Tourer. Po besedah proizvajalca pa naj bi Fastback predstavljal bolj robustno in kompaktno zasnovo limuzine. Predstavili so ga nedavno tega v Nemčiji poleg športno naravnanega modela i30 N.

AVTOBLOG-hyundai-i30-fastback-revealed-1 (5)

i30 Fastback je v primerjavi z kombilimuzinsko različico za 30 milimetrov nižji,  kar pomeni, da lahko pričakujemo ”omejen” prostor za glave na zadnjih sedežih, prostora v prtljažniku  pa bo verjetno več, saj je Fastback izvedenka daljša za kar 115 milimetrov. Z nižjo streho pri znamki pravijo, da so uspešno povečali aerodinamičnost karoserije.

AVTOBLOG-hyundai-i30-fastback-revealed-1 (1)

Fastback naj bi bil poleg športno naravnane N različice bolj ”športen” od kombilimuzine in seveda tudi karavana, saj so pri Hyundaiju tej izvedenki namenili pet milimetrov nižje vzmeti, ki naj bi bile tudi za petnajst odstotkov trše. V primerjavi s kombilimuzinsko različico, se spredaj skorajda ne razlikujeta, nov je le sprednji odbijač.

AVTOBLOG-hyundai-i30-fastback-revealed-1 (7)

Kupci bodo lahko izbirali med vrsto motorjev, dvema bencinskima in sicer 1,0-litrskim turbo motorjem, ki bo razvil 120 konjskih moči ali 1,4-litrskim turbo motorjem, ki bo razvil 140 konjskih moči. Dizelski bo le 1,6-litrski, v 110 ali 136 konjski izvedenki. Najmočnejši bencinski in oba dizelska bosta lahko za doplačilo opremljena tudi z samodejnim dvo-sklopčnim menjalnikom, šest-stopenjskim ročni menjalnik pa bo serijski.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://ka4alka-ua.com

http://best-cooler.reviews/

blue ice pack