Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Hyundai / Hyundai z novim i20 WRC pripravljen na rally!
hyundai-i20-wrc-10

Hyundai z novim i20 WRC pripravljen na rally!


Pri Hyundaiu so pokazali svojega kandidata, ki se bo prihodnje leto potegoval za naslov svetovnega prvaka v rallyu. To bo Hyundaieva tretja sezona v WRC in si zato želijo boljšega rezultata, kot je bilo tretje mesto v prvenstvu proizvajalcev letos.

Nova generacija i20 WRC je sedaj osnovana na petvratni kombilimuzini i20, ki se sicer prodaja samo v Evropi, nadgrajen pa je seveda z veliko tršim, rally podvozjem in izboljšanim vzmetenjem. Poleg petih vrat nosi na sebi prepoznavne oblikovalske linije zadnje generacije – kotni sprednji del s tršimi robovi okrog maske in žarometov. WRC avtomobil se ponaša z 1,6-litrskim turbo štirivaljnikom s 300 konjskimi močmi in 400 Nm navora. 6-stopenjski sekvenčni menjalnik prenaša moč na vsa štiri kolesa.

hyundai-i20-wrc-06

Hyundai je sicer že za letošnjo sezono želel uporabiti zadnjo generacijo trovratnega i20, vendar so zaradi zamika pri homologaciji misel opustili in se za sezono 2016 raje odločili za petvratnega i20. Nova generacija i20 WRC je izdelek celoletnega razvijanja s še bolj izkušeno ekipo, ki je dvignila svoje cilje in je še bolj prepričana, da se lahko bojuje za prva mesta.

Voznika Dani Sordo in Thierry Neuville bosta novo generacijo i20 WRC predstavila na odprtju sezone Rallye Monte-Carlo prihodnje leto januarja, Hayden Paddon pa svojega i20 WRC na naslednjem dogodku – Rally Sweden. Medtem, ko se vozniki potegujejo za čimboljše mesto, pa Hyundai Motorsport ne počiva in že razvija novo vozilo, ki ga bomo lahko videli na rallyu 2017.

Fotografije novega i20 WRC si oglejte v spodnji galeriji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://medicaments-24.net

www.220km.com.ua