Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Imate rajši Audi S3 Cabrio by ABT ali pravega RS3?
AVTOBLOG-AudiS3Cabrio-ByABT (27)

Imate rajši Audi S3 Cabrio by ABT ali pravega RS3?


ABT Sportsline je pred kratkim izdal paket nadgradnje, ki lahko spremeni ‘navadnega’ Audija S3 Cabrio v pravega RS3.

To so dosegli s posebno kontrolno enoto motorne elektronike in športnim katalizatorjem, kar skupaj zadostuje za končno izhodno moč okroglih 400 konjskih moči in 500 Nm navora, iz standardnega 2.0 litrskega turbo-bencinskega motorja. V primerjavi z običajnim S3 kabrioletom ima tako 90 konjskih moči in 100 Nm navora več, kar ga povzdigne na isto raven kot je RS3. Za pospešek do stotice potrebuje le le 4,6 sekunde, kar je vseeno pol sekunde počasneje od dvojčka s trdno streho.
Za tiste, ki vam je to mogoče preveč, imajo pri ABTju tudi šibkejšo nadgradnjo, ki ravno tako bazira na motorni elektroniki, vendar pride brez športnega katalizatorja in tako ponuja ‘le skromnih’ 370 konjskih moči in 480 Nm navora.

AVTOBLOG-AudiS3Cabrio-ByABT (26)
Ostale nadgradnje poleg posega v motorno elektroniko in katalizator, ljučujejo še športne prečne stabilizatorje (anti roll bar) na obe oseh in dodatne odprtine za zajem zraka na blatnikih, končni izgled avtomobila pa lepo zaključijo posebna platišča, ki jih lahko po svoji žeji izbirate v velikosti med 18 in 20 palci.

AVTOBLOG-AudiS3Cabrio-ByABT (22)

ABT verjame, da je edina stvar, ki manjka na takem avtomobilu posebna osvetlitev na vratih, ki projecira njihov logo na tla in opcijski gumb za zagon motorja z osvetljenim logotipom. Mogoče se boste spraševali, zakaj si ne bi enostavno kupili Audija RS3 z ikonskim pet valjnikom v nosu, pa vendar ima manjši 2.0 litrski motor tudi svoje prednosti. Kar izgubi z zvokom, nadoknadi pri porabi in navsezadnje tudi cestni taksi ter zavarovanju. Je pa tudi nekaj posebnega nekaj, kar se ne da direktno kupiti in ravno zato je nekaterim še bolj všeč.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
изготовление интернет магазинов

www.tokyozakka.com.ua