Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Infiniti QX30 – V boj proti močni nemški konkurenci
infiniti-qx30-12

Infiniti QX30 – V boj proti močni nemški konkurenci


Modelne palete avtomobilskih proizvajalcev se nevzdržno povečujejo – od malih mestnih do prestižnih limuzin, pa vse do velikih SUV-ov … Vse samo zato, da ostanejo konkurenčni v tej hitro rastoči avtomobilski industriji. V boj z nemškimi rivali se je podal novi Infiniti QX30.

Infiniti je s svojim Q30 šele nedavno vstopil na trg luksuznih kombilimuzin, očitno pa imajo že začrtano nadaljno pot. Na avtomobilističnem sejmu v Los Angelesu so uradno predstavili svojega križanca z imenom QX30.

S predhodnikom Q30 si delita razmeroma veliko, saj je v osnovi oblika avtomobila enaka, razlikujeta se le v višini, kjer je QX30 privzdignjen za 30 mm, ojačane ima linije okrog koles in terensko zaščiteno podvozje z sprednjo in zadnjo drsno ploščo v kovinski barvi. Strešne sani izboljšajo izgled, hkrati pa ga naredijo za prepričljivo alternativo BMW-ju X1.

infiniti-qx30-16

Uporabljena je MFA platforma, poznana iz Mercedesovih modelov razreda A, CLA in GLA. Iz Stuttgarta pa so poleg omenjenega tudi notranji elementi in motorji, uporabljeni v novincu. Ker je vozilo namenjeno brezpotjem, je na voljo samo v štirikolesno gnani različici, ki lahko do 50 % svoje moči pošlje na zadnjo pogonsko os. Kot se za SUV-a spodobi, ga bosta poganjala samo močnejša motorna predstavnika v ponudbi podjetja. 2,2-litrski dizel s 170 konjskimi močmi in 2,0-litrski turbobencinar z 210 konjskimi močmi, ki prenašata moč na vsa štiri kolesa preko 7-stopenjskega dvosklopčnega menjalnika. Zaradi notranjih in zunanjih dodatkov bo enako močan avtomobil v primerjavi z Q30 dražji za približno 3500 € oz. okrog 38,500 €.

infiniti-qx30-02

V lepo zasnovani notranjosti je prisotne veliko napredne tehnologije, ki je postala v novih avtomobilih srednjega in višjega cenovnega razreda že stalnica. Pohvali se lahko z multimedijskim zaslonom na dotik, sistemom za samodejno parkiranje, aktivnim radarskim tempomatom ter kamero s 360 stopinjskim pregledom okrog vozila. Notranjost je serijsko oblečena v tekstil črnega odtenka, z doplačilom pa je na voljo tudi usnje. Ob predstavitvi so se s ponosom pohvalili, da velja notranjost za eno najtišjih v segmentu.

Prišlek bo na voljo poleti prihodnje leto, izdelovali pa ga bodo v Nissanovi tovarni v angleškem mestu Sunderland. Zoperstavil se bo že uveljavljenim nemškim tekmecem BMW-ju X1, Audiju Q3 in Mercedes-Benzu GLA. Mu bo uspelo?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
adulttorrent.org/search/Ewa Sonnet

http://nissan-ask.com.ua/

www.np.com.ua