Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Italijani so pokazali Ferrarija 458 MM Speciale!
ferrari-458-mm-speciale (3)

Italijani so pokazali Ferrarija 458 MM Speciale!


Avtomobilski proizvajalec Ferrari iz italijanskega mesta Fiorano je razkril svojo novost za skrivnostnega angleškega kupca. Imenuje se 458 MM Speciale!

V zadnjih letih se je pri Ferrariju dobro uveljavila praksa, da je vsak z dovolj velikim nakazilom in zanimivimi željami prejel edinstven primerek Ferrarijevega športnika izpod rok oddelka Special Project. Podjetje je namreč ponovno predstavilo svež primerek edinstvenega modela, ki je nedavno prvič zapeljal po dirkališču v Fioranu; to je Ferrari 458 MM Speciale.

ferrari-458-mm-speciale (5)

MM je prejel ročno skovano aluminijasto karoserijo, ki je bila oblikovana v Ferrarijevem oblikovalskem centru v skladu z idejami in željami britanskega kupca. Želje ljučujejo širše razpotegnjen sprednji vetrobran in črno obarvan stebriček A, v čemer se zgleduje po legendarnem Ferrariju 288 GTO. Na bokih so na novo oblikovane tudi zračne reže.

Pri gradnji vozila so uporabili ogljikova vlakna, ki jih lahko najdemo v obliki sprednjega odbijača, ki sedaj ponuja močno spremenjene aerodinamične lastnosti. MM ima spredaj nameščen drugačen hladilni sistem, stranske hladilne reže pa zagotavljajo učinkovito hlajenje motornega prostora. Na zadku je dodan spojler, ki avtomobil pritiska k tlom in omogoča večjo stabilnost in vodljivost pri visokih hitrostih.

ferrari-458-mm-speciale (6)

Čeprav vemo, da je MM osnovan na 458 Speciale (in ne na novem 488 Turbo), tehnični podatki niso povsem znani. Zaenkrat so torej znana le ugibanja, ki namigujejo na to, da je MM opremljen z nespremenjenim atmosferskim osemvaljnikom, ki je pri 9000 obratih na minuto zmožen razviti 605 konjskih moči.

Komplet novih edinstvenih platišč, barvni odtenek Bianco Italia in italijanska zastava na vozilu 458 MM Ferrarija Speciale zavijejo v pravi stil.

Britanski kupec bo s tem lepotcem vsekakor obračal glave zvedavih mimoidočih, njihovim ušesom pa igral čudovito italijansko osemvaljno simfonijo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://artma.net.ua

http://apothekegenerika.com

https://xn----7sbajornvhu8c.com.ua