Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Izboljšani Mustang prejel ‘celo’ tri zvezdice po Euro NCAP
AVTOBLOG-Mustang-EuroNCAP (4)

Izboljšani Mustang prejel ‘celo’ tri zvezdice po Euro NCAP


Adicija nekaterih varnostnih sistemov je poskrbela, da se je prenovljeni 2018 Ford Mustang po Euro NCAP testiranjih povzpel na še vedno skromne tri zvezdice.

Čeprav to ni nekakšen razlog za veliko praznovanje, je ta rezultat zagotovo boljši od prejšnjih dveh zvezdic, ki mu ju je dodelil avstralski partner Euro NCAP-a –  ANCAP v začetku leta.

Ta rezultat velja za Mustange prodane v Evropi od sedaj naprej, drugje, kot naprimer v Avstraliji, pa teh posodobljenih avtomobilov ne bodo prejeli še vse do druge polovice prihodnjega leta, kar za njih pomeni, da za Mustange izdelane do takrat, velja stari rezultat dveh zvezdic.

AVTOBLOG-Mustang-EuroNCAP (1)

Prenovljeni Mustang je pridobil avtonomno zaviranje v sili, opozorilo proti čelnemu trku, sistem za zaznavanje pešcev in t.i. Lane assist, ter si tako prislužil rezultat 61 odstotkov v kategoriji varnostnih sistemov,  kar je mnogo boljše od starega, ki je znašal le 16 odstotkov. Ravno tako so pri fordu spremenili sistem airbagov, ki sedaj poleg ostalih prilagoditev ljučuje tudi samodejno deaktivacijo in tako zadostuje Euro NCAP zahtevam.

AVTOBLOG-Mustang-EuroNCAP (3)

Za varnost odraslih potnikov, je rezultat s 72 odstotki ostal nespremenjen, varnost pešcev pa se je dvignila na 78 odstotkov. Če se glede na te dobre rezultate sprašujete zakaj je Mustang dobil le tri zvezdice je odgovor: zaradi varnosti otrok, ki je s 32 odstotki zmanjšala potencialno oceno štirih ali celo petih zvezdic na bore tri.

Direktor raziskav pri  Thatcham Reasearch, Matthew Avery je komentiral: “Naš nasvet je vedno kupiti avtomobil s petimi zvezdicami po Euro NCAP standardih, zato ocena treh zvezdic zagotovo ni razlog za praznovanje, vendar lahko le čestitamo Fordu za tako hitro ukrepanje in izboljšanje varnosti pri modelu Mustang. To le še dodatno dokazuje moč Euro NCAP testiranja kot instrument za javno obveščanje o varnosti določenih avtomobilih.”

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pills24.com.ua

progressive.ua

https://progressive.ua