Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Toyota / Japonski malček razkrit: To je posodobljena Toyota Yaris
Toyota-Yaris-avtoblog-toyotayaris2017 (3)

Japonski malček razkrit: To je posodobljena Toyota Yaris


Toyotin malček Yaris je za novo modelsko leto 2017 prejel obsežno prenovo zunanjosti, najnovejše asistenčne pripomočke in popolnoma nov 1,5 litrski bencinski agregat.

Toyota je razkrila prve uradne fotografije obsežno prenovljenega Yarisa, konkurenčnost modela bo Toyota zagotavljala z prenovljenim videzom, novo tehniko in novim bencinskim agregatom. Zunanjost je bila osvežena z dodanimi ostrimi linijami karoserije in širšimi blatniki, kar pomeni avto deluje bolj športno. Na prednji strani najdemo nove žaromete in pa odbijač, ki je bil posodboljen. Na zadku so inženirji posodobili zadnje luči, ki so sedaj horizontalne, in nov odbijač z drugačno postavitvijo registrske tablice. Kupci bodo svojega Yarisa lahko opremili tudi z novimi tri krakimi aluminijastimi platišči, poleg dveh novih barv in sprednjimi ter zadnjimi dnevnimi lučmi v tehniki LED.

Toyota-Yaris-avtoblog-toyotayaris2017 (1)

V kabini so na voljo nove barve in nove možnosti oblazinjenja. Posodobljeni so tudi merilniki, zračniki in možnost 4,2 palčnega multimedijskega sistema. Edina novost med motorji je nov 1,5 litrski štirivaljni bencinski agregat s katerim Toyota obljublja večjo moč in navor z manj emisijami. Nov agregat razvije 110 konjskih moči in 136 njutnometrov navora, kar mu omogoča 0,8 sekund hitrejši pospešek do 100 kilometrov na uro kot trenutni 1,3 litrski agregat ki stotico doseže v 11 sekundah. Največ razlike je pri pospeševanju od hitrosti 80 do 120 kilometrov na uro, kjer bo nov agregat pospešil 1,2 sekunde hitreje. Z CVT menjalnikom Toyota obljublja še 12 odstotkov večjo učinkovitost, delno zahvlajujoč tudi vodno hlajenim izpušnim kolektorjem. Na voljo bo tudi hibridna različica, ki je v najnovejši izvedenki še tišja, poleg 1,0 trivaljnega bencinskega agregata, ki razvije 68 konj. Po spletu krožijo tudi informacije o pripravljanju športne različice, ki naj bi imela 210 konjskih moči.

Toyota-Yaris-avtoblog-toyotayaris2017 (2)

Vsi modeli bodo na prodaj z visokim številom asistenčnih pripomočkov. Na voljo bo Safety Sense komplet, ki bo ljučeval opozorilo pred naletom spredaj vozečega vozila z samodejnim zaviranjem v sili, samodejnim izklopom dolgih luči in opozorilom pri zapustitvi voznega pasu. Vsi paketi opreme, razen vstopenga, bodo ljučevali tudi prepoznavo prometnih znakov.Toyota je preimenovala tudi pakete opreme, ki se sedaj imenujejo Entry, Mid in Mid +. Slednja dva ljučujeta TFT zaslon na armaturni plošči, Mid + pa ima dodanih nekaj vizualnih dodatkov in 15 palčnimi aluminijastimi platišči. Na voljo sta še dva atraktivna paketa opreme, Bi-tone in Chic in predstavljata najvišji paket opreme.

Toyota-Yaris-avtoblog-toyotayaris2017 (4)

Več informacij bo na voljo na Ženevskem salonu že naslednji mesec.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.progressive.ua

unc-mps.com.ua

https://ka4alka-ua.com