Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Je tudi Mercedes vpleten v škandal z Renaultovimi motorji?
renault-emission-scandal

Je tudi Mercedes vpleten v škandal z Renaultovimi motorji?


Ob naznanitvi o uporabi sporne programske opreme pri podjetju Renault se sedaj sum širi še na nemški Mercedes-Benz. Slednji se seveda zagovarjajo. Bomo priča še eni veliki “čistki” v svetovni avtomobilski industriji?

“Ne uporabljamo komponent, ki prirejajo rezultate …” so besede iz vrst nemškega Mercedesa na tematiko mnogih dizelskih motorjev, ki jih Renault dobavlja za njihove modele. Se torej iz Volkswagna sedaj škandal širi na Renault?

Mercedes se odločno brani in trdi, da njihovi motorji nimajo nameščene sporne programske opreme. Nemško podjetje naj bi tudi v vozila, ki se prodajajo na francoskem trgu, nameščalo “legalne” in povsem nesporne motorje.

renault-emission-scandal-01

Ciklon, o katerem smo pisali včeraj in ki je danes zajel družbo Renault, je močno zamajal vrednost delnic podjetja in odpira novo škandalozno poglavje, ki pa zaradi nekaj dizelskih motorjev ne vpliva samo na francosko družbo, ampak tudi na Mercedes-Benz in Nissan, ki v določenih modelih uporabljata iste motorje. Z obžalovanjem nad dogodkom Mercedes pravi, da njihovi avtomobili niso opremljeni z nadzornimi enotami ali programsko opremo, ki bi priredila podatke o porabi in izpustih emisij, kot se je to zgodilo v septembrskem škandalu nemškemu Volkswagnu. Njihove točne besede so: “Nimamo razloga, da bi spreminjali, kar smo že povedali. Ne uporabljamo komponent, ki priredijo rezultate… in tudi Renault nam je zatrdil, da jih ne uporabljajo.”

renault-scandal-01

Renault še vedno trdi, da pri njih vse poteka po pravilih in se hkrati sprašujejo, čemu toliko dvignjenega prahu. Vse skupaj naj bi se začelo zaradi dvoumnega staa, ki pravi: “Nenehni testi odpirajo nove poti k izboljšavam problemov za prihodnja in trenutna vozila Renault”. Katerim problemom? In vse skupaj se je začelo. Zaenkrat naj preiskovalci še ne bi imeli oprijemljivih dokazov, več pa bo pokazala natančna preiskava in čas.

Se Renaultu obeta padec na trgu, kot ga je doživel Volkswagen, ali je bil zaradi dvoumne izjave sprožen le lažni alarm?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://pills24.com.ua

progressive.ua

www.tsoydesign.com.ua/interiors/interer-doma/