Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Je Volkswagen Tiguan rešitev za vse probleme z emisijami?
tiguan-gte-koncept (22)

Je Volkswagen Tiguan rešitev za vse probleme z emisijami?


Poleg na novo predstavljenega standardnega Tiguana pa Volkswagen očitno pripravlja še nekaj večjega, nekaj kar bo za večno utišalo dizelski škandal in temne oblake, ki so se zbrali nad nemškim proizvajalcem vozil.

Tiguan GTE tako kot mnogo drugih konkurentov predstavlja hibridno različico konvencionalnega SAV-a s pridihom prihodnosti. Njegov 1,4-litrski TSI motor skupaj z elektromotorji proizvede 218 konjskih moči, slednji pa je povezan z DCT samodejnim menjalnikom, litij-ionska baterija pa omogoča 50 kilometrov dosega na samo električni pogon. Polnjenje baterije pa ni tako konvencionalno kot smo ga navajeni: možnost polnjenja je obogatena z opcijo sončnih celic na strehi, ki ob idealnih pogojih zagotovijo dovolj energije za tisoč kilometrov dometa letno.

tiguan-gte-koncept (6)

Ko je Tiguan GTE v hibridnem pogonu potrebuje le 1,9 litra na 100 kilometrov, iz sebe pa na kilometer izpusti le 42 gramov CO2. Ko pritisnete gumb GTE, le ta odklene vso moč, ki vas v hibridnem crossoverjem do stotice pripelje v 8,1 sekunde, njegova najvišja hitrost pa je omejena na 200 km/h, v električnem načinu pa 130 km/h.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://pills24.com.ua

www.progressive.ua

www.best-cooler.reviews