Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Aston Martin / Kaj Aston Martin skriva pod imenom Aeroblade?
aston-martin-vulcan-17

Kaj Aston Martin skriva pod imenom Aeroblade?


Angleški Aston Martin pripravlja novost pod imenom Aeroblade, za katero je podjetje nedavno prijavilo in s tem rezerviralo ime za njihov izdelek, ki ga bomo lahko videli v prihodnosti.

Po navedbah spletnega portala AutoGuide naj bi bilo rezervirano ime namenjeno poimenovanju komponent in ne prihajajočega novega modela. Že sama beseda da vedeti, da je govora o aerodinamičnih elementih, med katerimi bi se lahko v prihodnje pojavil prilagodljivi zadnji spojler, tak, kot smo ga že lahko videli pri Mclarnu 650S, Bugatti Veyronu in mnogih Porscheih zadnjih nekaj let. Prilagodljivi spojler namreč omogoča, da ima športen avtomobil čimbolj nemoten pretok zraka, ob višjih hitrostih pa tudi povečan pritisk k tlom ter ob zaviranju povečan zračni upor za lažje ustavljanje.

aston-martin-vulcan-01

Prav tako je ime Aeroblade bolj kot za ime novega modela smiselno za aerodinamične komponente. Aston namreč običajno za poimenovanje modelov uporablja besede, ki se začnejo s črko V (kot sta Vanquish in Vulcan) ali DB (kot pri modelih DB9 in prihajajočem DB11). Znano je sicer, da bi podjetje lahko za novinca naredilo izjemo in ga poimenovalo nekoliko drugače, kot so to naredili pri štirivratnem Rapidu in pri malem mestnem Cygnetu. Pustimo se presenetiti.

Britanski proizvajalec luksuznih vozil trenutno dela na novi generaciji modelov, ki bodo sčasoma nadomestili trenutno floto. Pri novih modelih bodo uporabili novo platformo, ki bo nadomestila že staro VH arhitekturo ter nov motor, ki ga razvijajo v sodelovanju z Mercedesovim oddelkom AMG. Da pa je dogajanje pri Astonu še bolj pestro, že pripravljajo načrte za prvega križanca, ki je bil pod imenom koncept DBX predstavljen v Ženevi.

Očitno si je Aston Martin zadal veliko načrtov, ki si jih želi karseda dobro izpeljati.

V spodnji galeriji si oglejte fotografije novega Vulcana z aerodinamičnimi dodatki, ki bi lahko bili del paketa Aeroblade.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
интернет магазин велосипедов

http://pharmacy24.com.ua

https://fiat.niko.ua