Prikaži kategorije
Domov / Video / Kako očistiti avtomobil, da bodo poškodbe laka minimalne?
bmw-car-wash

Kako očistiti avtomobil, da bodo poškodbe laka minimalne?


Verjetno bi se večinsko strinjali, da je najboljši način čiščenja zunanjosti avtomobila prav ročno pranje. Pa je temu res tako?

Angleška avtomobilistična oddaja Fifth Gear je zgoraj zastavljeno vprašanje preizkusila v praksi. Tri povsem identično pripravljene avtomobile (poliranje, čiščenje in voskanje) so v preizkusu oprali v avtomatizirani avtopralnici, z uporabo visokotlačnega čistilca ter “metle” in na klasičen, ročni način.

Kaj menite, kateri način se bo izkazal za najbolj optimalnega in bo na laku pustil najmanj posledic?

Odgovor, ki vas bo najverjetneje presenetil, najdete v videoposnetku.

Kljub videnim rezultatom vseh treh načinov pranja avtomobila sem osebno prepričan, da se ob uporabi kvalitetnih čistilnih sredstev in pripomočkov za pranje avtomobila za najboljšega izkaže ravno ročno pranje, ki je v zgornjem preizkusu končalo na drugem mestu, predvsem po zaslugi končnega brisanja s posebno metlico, ki je v Sloveniji sploh ne poznamo.

Če si torej želite ohraniti karseda lep in ohranjen lak, si vzemite čas in svojega jeklenega konjička kvalitetno in temeljito operite kar doma.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://topobzor.info

rtic cup