Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Kam se uvrsti novi Audi RS3 na lestvico najhitrejših?
Audi RS 3 Sportback

Kam se uvrsti novi Audi RS3 na lestvico najhitrejših?


Ob razkritju prenovljenega Audi RS3 z brutalnimi 400 konjskimi močmi nas zanima, kam se zavihti na lestvici najhitrejših v razredu zmogljivih kombilimuzin ali “hot hatchev”, kot temu segmentu rečejo Angleži.

To je enostavno lista petih najbolj zmogljivih kombilimuzin z najboljšimi pospeški, ki so trenutno naprodaj pri nas. Brez ugibanja, vendar z morebitnimi presenečenji. Vsi časi, ki jih avtomobili potrebujejo za pospešek od nič do 100 kilometrov na uro, so tovarniško podani in veljajo za najhitrejšo izvedenko modela.
Vam povem zanimivo dejstvo, preden začnemo s prvim? Najhitrejši trije na seznamu so hitrejši do stotice od legendarnega Ferrarija 360, ki je bil in je še vedno pravi italijanski superšportnik.

5. BMW M140i: 4,8 sekunde

Bmw M140i je vstopni model v M-performance družino in edini avtomobil na tem seznamu z zadnjim pogonom. Čeprav ni pravi M, pa je vseeno impresivno hiter in verjetno najboljša izbira za prave avtomobilske navdušence. Poganja ga vrhunski 3 litrski turbobencinski šestvaljnik s 340 konjskimi močmi, spojen z odličnim 8 stopenjskim avtomatskim ZF menjalnikom. Končna hitrost je, tako kot pri večni BMW-jev, elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro.

BMW-M140i (1)

4. Ford Focus RS: 4,7 sekunde

Pri Fordu so se prvič po dolgem času odločili, z zelo sofisticiranim štirikolesnim pogonom, speljati moč preko ročnega menjalnika na vsa štiri kolesa, ki poleg hudih pospeškov med drugim ponuja tudi “drift mode“. Ta omogoča, da lahko s pomočjo svojih 360 konjev avtomobilu zanese zadek in tako naredi avtomobil še bolj zanimiv za prave entuziaste. Za razliko od BMW-ja končna hitrost ni omejena in zato znaša 266 kilometrov na uro, kar ga naredi najhitrejšega na tem seznamu.

Ford-Focus-RS (5)

3. Audi S3: 4,5 sekunde

Mlajši in manj zmogljivi ‘brat’ nedavno predstavljenega močnejšega modela RS3. Nedvomno največje presenečenje na tem seznamu, saj ima daleč najmanj moči, pa vendar je vseeno prišel na ‘stopničke’. Platforma in motor sta v osnovi enaka kot pri golfu R, vendar so pri audiju z nekaj poprai zagotavili 10 konjski skok iz golfovih 300 na 310 konjskih moči. Vsa ta moč se seveda prenaša preko Audi Quattro sistema na vsa štiri kolesa. Končna hitrost je po nemško omejena na 250 kilometrov na uro.

Audi-S3 (5)

2. Mercedes Benz A45 AMG: 4.2 sekunde

Prvi poizkus iz Stuttgarta, da bi naredili pravega “hot hatcha” sedaj ponuja že neverjetnih 380 konjskih moči in hkrati zmožnost premagovanja terena iz točke A v točko B v času, ki je bil včasih rezerviran za reli vozila grupe B. Moč je seveda speljana preko dvosklopčnega menjalnika na vsa štiri kolesa, končna hitrost pa…ja ste ugotovili, omejena na 250 kilometrov na uro. Le ne pričakujte udobne vožnje značilne za Mercedes, saj je avtomobil bojda tako trd, da bi na naših cestah potrebovali kiropraktika vsak teden.

Mercedes-A45AMG (4)

1. Audi RS3: 4.1 sekunde

Pri Audiju so poskrbeli, da je njihov novo predstavljeni RS3 res kralj v tem segmentu, pa čeprav le za desetinko sekunde. Je najhitrejša in najmočnejša kombilimuzina v zgodovini in hkrati prvi avtomobil v tem segmentu, ki ponuja 400 konjskih moči. Ja prav ste slišali 400! Ta številka je bila še ne dolgo nazaj rezervirana le za superšportnike, s časom 4.1 sekunde od nič do 100 kilometrov na uro pa trka na vrata tudi nekaterim sedanjim. Pod pokrovom se skriva legendarni audijev 2,5 litrski petvaljnik, ki preko Audi Quattro sistema moč pošilja na vsa štiri kolesa in zagotovo proizvaja enega najbolj ikonskih zvokov v avtoindustriji.

Audi RS 3 Sportback Image (10)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
monaliza.kiev.ua

www.agroxy.com