Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Karoq – novi športni ”terenec” češke znamke Škoda!
AVTOBLOG-Skoda-Karoq-5 (2)

Karoq – novi športni ”terenec” češke znamke Škoda!


To je novi Škodin mali ”terenec” z imenom Karoq, ki bo v modelni ponudbi nasledil uspešnega Yetija, uvrščal pa se bo pod večjega Kodiaqa.

Škoda je na Stockholmskem posebnem dogodku razkrila svoj dolgo pričakovani manjši športni ”terenec” z imenom Karoq. Pri Škodi pravijo, da so se za spremembo imena odločili le zaradi tega, ker bi radi pokazali podobnost z večjim Kodiaqom.

AVTOBLOG-Skoda-Karoq-5 (1)Karoq se bo modelno uvrščal pod Kodiaqa, prepoznaven pa bo kot stilsko zasnovani športni ”terenec” z izklesanim pokrovom motorja, sprednjo masko, ki je zdaj že prepoznavna dizajnerska lastnost vseh modelov znamke Škoda, kupci pa lahko dodatno izberejo tudi LED žaromete. Dizajnerji so se posvetili tudi blatnikom, ki so dokaj izraziti, vsi odbijači pa so zaščiteni z dodatno plastiko. Na zadnjem delu najdemo strešni spojler, stilsko oblikovane zadnje luči in aluminijasta platišča, ki so na voljo vse od 16 do 19 palcev.

AVTOBLOG-Skoda-Karoq-5 (4)V dolžino meri 4,382 milimetrov, v širino 1,841 milimetrov in v višino 1,605 milimetrov, medtem ko medosno razdalja meri 2,638 milimetrov.

Škoda Karoq bo tekmovala v najbolj natrpanem segmetnu športnih ”terencev”, ki ga je začel Nissan Qashqai. Osnovana je na MQB arhitekturi, veliko delov pa si deli z sestrsko Ateco in koncernskim Volkswagen Tiguanom.

AVTOBLOG-Skoda-Karoq-5 (3)Na voljo bo s petimi različnimi motorji, štirje od teh pa so v Škodinih modelih uporabljeni prvič. Na voljo so tri dizelske različice, 2,0 TDI s 150 in 190 konji ter 1.6 TDI  s 115 konji. Bencinsko ponudbo pa bodo sestavljali 1,0-litrski TSI s 115 konji in  1,5 TSI s 150 konji. Škoda Karoq na voljo z naprednimi asistenčnimi sistemi, bo pa tudi prva Škoda na voljo z digitalno instrumentno ploščo.

AVTOBLOG-Skoda-Karoq-5 (5)Na voljo bo z dvo ali štirikolesnim pogonskim sklopom, bolj opremljene različice pa bodo na voljo z različnimi voznimi profili kot so Normal, Sport, Eco, Individual in Snow.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
medicaments-24.net

gepatite.com

http://sledoc.com.ua