Prikaži kategorije
Domov / Primerjave / Katera je najpopularnejša barva avtomobilov na svetu?
najljubša-barva (4)

Katera je najpopularnejša barva avtomobilov na svetu?


Inštitut PPG je za preteklo leto opravil študijo, kjer so raziskovali katere barve so najpogosteje izbrane ob nakupu novega avtomobila. Verjetno rezultat niti ni presenetljiv, je pa presenetljiv odstotek za katerega najpogostejša barva vodi pred drugouvrščeno.

Glede na številke, ki so jih pridobili pri PPG inštitutu, je bilo kar 38 odstotkov prodanih avtomobilov v letu 2016 belih. Drugo mesto gre z 16 odstotki črni, srebrna in siva pa sta se morali zadovoljiti s tretjim oziroma četrtim mestom z 12 oziroma 10 odstotki. Vse naslednje barve imajo  le še enomestne številke. Naravne barve, torej bež, rjava, zlata, rumena in oranžna, so z osmimi odstotki izenačene z rdečo na petem mestu. Naslednja po vrsti je modra s sedmimi odstotki, kateri sledi zelena z le enim odstotkom.

najljubša-barva (3)

Glede na podatke PPG inštituta za leto 2016, je bela najbolj razširjena v  Azijsko-Pacifijski regiji, kjer predstavlja kar 47 odstotkov prodaje vseh vozil v letu 2016. Verjetno na ta rezultat tudi precej vpliva to, da je ponavadi bela osnovna barva, ki je na avtomobilih na voljo brez doplačila, zato se predvsem v revnejših državah odločajo za njo. Podobna situacija pa je tudi pri nakupu službenih avtomobilov, kjer velikokrat kupijo za delavne avtomobile čisto osnovne – bele.

najljubša-barva (1)

Jane Harrington, menedžerka PPG inštituta je dejala ” srebrna je vodilna barva pri kompaktnih avtomobilih medtem ko je črna popularnejša na športnih avtomobilih“. Podatki ravno tako nakazujejo, da imajo moški kupci raje kovinski ‘metallic’ zaključek barve na svojem vozilo medtem ko imajo pripadnice nežnejšega spola raje bisernega.

Če pogledamo še malo na stari kontinent – Evropo ugotovimo, da tudi pri nas prevladuje bela barva, vendar  ‘le’ v 31 odstotkih, medtem ko ji sledi črna z 18 odstotki. Za razliko od svetovnega povprečja je na tretjem mestu siva s kar 16 odstotki, sledi pa ji srebrna z 12 odstotki.  Največje presenečenje je modra barva, ki je z 9 odstotki na petem mestu in je tako napram svetovni lestvici pridobila dve mesti in se uvrstila pred naravne barve in rdečo. Tak skok ji pripisuje njen neverjeten porast pri nakupu novih avtomobilov v zadnjih letih, čedalje več pa opažamo tudi predstavljenih novih avtomobilov v tej barvi.

najljubša-barva (2)

Seveda se ni za bati, da bi modra prevzela prvo mesto beli, vsaj dokler bodo flotni menedžerji in direktorji kupovali bele službene avtomobile na količino.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
узнать больше 220km.net

https://best-cooler.reviews

www.optiontradingstrategies.net/binary-options-brokers/