Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Kateri je najpopularnejši športni avtomobil leta 2015?
ford-mustang (9)

Kateri je najpopularnejši športni avtomobil leta 2015?


Pravzaprav govorimo o edinem športnem avtomobilu, ki je v letu 2015 v prodaji po vsem svetu presegel številko 100.000 prodanih enot! Uganete, za kateri avtomobil gre?

Če ste na zgornje vprašanje odgovorili s Ford Mustang, ste imeli prav. Ford je slavnostno dočakal trenutek, ko lahko slavi zmago nad konkurenco. Ameriški proizvajalec avtomobilov si je nalogo zadal že leta 2013, ko je popolnoma preobrazil svojega priljubljenega športnika z namenom prodaje po vsem svetu.

ford-mustang (7)

Seveda so bili mnogi oboževalci zgroženi, ko je legenda izgubila marsikateri prepoznavni znak pravih ameriških mišic, a se je izkazalo, da je rohneč Američan še vedno zelo priljubljen med svetovnimi kupci. Ford je namreč naznanil, da je Mustang najbolje prodajan športni avtomobil leta 2015, saj so prodali neverjetnih 141.000 primerkov podivjanega konja, od tega 19.000 izven ameriškega ozemlja.

Športni kupe se dobro znajde tako na ravnini kot v zavojih, kar sicer do sedaj Mustangu ni najbolje ležalo. Tudi dodatna turbo puhala, ki pomagajo motorju bolje dihati, so se izkazala za pravo odločitev, ki Mustanga uvršča med najuspešnejše. Kljub morebitnemu godrnjanju pravih ljubiteljev ameriških mišic številke kažejo vse drugo kot neuspeh v prodaji. 122.000 jih je bilo namreč v letu 2015 prodanih le v Ameriki.

ford-mustang (3)

Novi Mustang pa ni le vizualna sprememba. Povsem prenovljeni so tudi motorji, sam občutek med vožnjo je še boljši, lega na cesti odlična, seveda pa je obdržal glavno karakteristiko; nizko ceno, ki je ena najboljših lastnosti ameriških “mišičastih” športnih vozil. Vse zgoraj našteto je pripomoglo k odlični prodaji v preteklem letu, hkrati pa je model dobro zastopan, saj se pojavlja v salonih kar 140 svetovnih držav.

Ob kar 141.000 prodanih primerkih tako čestitamo proizvajalcu Ford, hkrati pa vsem konkurentom zaželimo uspešno prodajo v letu 2016.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://best-mining.com.ua

steroid-pharm.com/