Prikaži kategorije
Domov / Znamke / KIA / Kia nadaljuje svojo terensko zgodbo …
2017-kia-sportage-front-three-quarters

Kia nadaljuje svojo terensko zgodbo …


Kia Sportage se bo danes Evropi predstavila z nadgrajeno serijo športnega terenca. To bo že četrta generacija tega vozila, ki je nastala davnega leta 1993 in bo za svoj 23. rojstni dan slavila z novo, bolj futuristično izvedbo vozila.

Ob predstavitvi septembra 2015 na avtosalonu v Frankfurtu je Sportage najbolj očaral z novim videzom, ki je v primerjavi s prejšnjim modelom kot prehod iz nizko v visoko ločljivostni posnetek.

Glavni oblikovalec Peter Schreyer, tudi eden izmed sodelujočih pri oblikovanju najnovejšega Audija TT (ki mimogrede izgleda ekstremno dobro), je poskrbel za videz, ki so ga pri Kii uradno opisali kot izgled bojnega reaktivca. Sprednji del zaznamuje značilna reža hladilnika, ki na novem modelu izgleda kot neurejeni brki, vendar ne v slabem pomenu, temveč dajo živahen, bister izgled; kot je izgledal Albert Einstein na primer. No, pa dovolj filozofiranja. Sprednji del popestrijo še velike meglenke z LED svetili, kot tudi visok odbijač, ki prepreči poškodbe na dnu vozila in pa luči, ki so zdaj ločene od reže hladilnika, višje postavljene in bolj raztegnjene ob pokrovu motorja.2017-kia-sportage-photo1-horz

Ob pogledu iz strani opazimo široke koloteke za bolj mogočen videz. Celoten avto se od dna proti strehi malce nagiba, kot krilo reaktivca ali plavut morskega psa, in se preliva v zdaj 1 cm krajši prtljažni del, ki je pa še vedno primerno dolg kot tudi prostoren. Streha se popolno zlije z malo bolj športnim spojlerjem in malo večjim naklonom v zadnji del, ki je v primerjavi s prejšnjim modelom močno izboljšan. Agresiven difuzor, 2 izpušni cevi, odsevniki so del novega paketa, najbolj pa izstopajo LED luči, ki so zdaj ostrih linij in podaljšane v bok avtomobila.

2017-Kia-Sportage-rear

V notranjosti je armatura bolj vodoravno oblikovana za bolj širok, prostoren izgled, h kateremu pripomorejo tudi ventilacijske reže. Funkcijski gumbi ter stikala so tokrat malce nagnjena proti vozniku za lažje upravljanje. Ozvočenje bo 160 W, s šestimi zvočniki, kot prvi pa bo nudil možnost brezžičnega polnjenja baterije mobilnega telefona. Poudarek je tako na udobni kot tudi na umirjeni vožnji ter cenovno ugodnemu vozilu. Neuradno bomo kupci v Evropi deležni tudi 7 – letnega jamstva in  brezplačnega servisiranja.

2017-Kia-Sportage-Interior-2

Poganjalo ga bo več pogonskih agregatov: najmanjši 1.6-litrski 130-konjski motor s štirimi cilindri kot tudi 1.6-litrski 175-konjski motor z dodano turbino. Na voljo bodo tudi tudi trije dizelski motorji; od 1.7 do 2.0-litra delovne površine. Za dodatno vrednost je italijanski predstavnik Kie, Giuseppe Bitti, povedal, da načrtujejo tudi hibridno verzijo Sportage v bližnji prihodnosti, prav tako pa tudi LPG predelavo pogona na plin. Kmalu bomo torej imeli velike terence, z elegantno obliko, nizko porabo ter finančno ugodno uporabo. Danes ta terenec tudi uradno vstopa na evropski trg in z veseljem ga bomo sprejeli, vendar pa uraden datuma za predstavitev v Sloveniji žal še ni znan.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
куда сейчас вложить деньги

http://ka4alka-ua.com