Prikaži kategorije
Domov / Novice / Koenigsegg Agera XS je močan produkt otroške domišljije
Koenigsegg_Agera_XS (6)

Koenigsegg Agera XS je močan produkt otroške domišljije


Agera XS je namenjena ameriškemu kupcu in ameriškemu trgu. Trenutno unikaten primerek, ki bo predstavljen na tedenskem dogodku Monterey Car Week.

Koenigsegg Agera XS je osnovan na Ageri RS, a je prirejen za ameriški trg. Prvi ameriški lastnik Agere bo tako imel pod pedalom za plin na voljo 1.160 konjskih moči, ki jih proizvede 5-litrski V8 motor opremljen z dvema turbinama. Seveda pa ima sva ta moč svojo ceno. Zelo visoko ceno. Giblje se namreč okoli 1.300.000€ oziroma $1.500.000 vendar je lastnik za to vsoto denarja prejel tehnološko najnaprednejše hiper-športno vozilo, ki se brez težav primerja z bolj znanimi Evropskimi podjetji kot so Ferrari, Lamborghini ali Aston Martin.

Koenigsegg_Agera_XS (7)

Koenigsegg je bila prva znamka avtomobila, nad katero je skrivnostni voznik z vzdeom “The Stig” izgubil nadzor na stezi, na kateri so snemali najbolj gledano avtomobilistično oddajo na svetu, Top Gear.Očitno je lastnik Agere XS gledal tisto epizodo, kajti takratni voditelj Jeremy Clarkson je izpostavil, da bi se vozilo veliko bolje obneslo če bi imel zadnji spojler. Zato je nov lastnik po želji naročil podjetju naj vozilo opremijo z ogromnim zadnjim spojlerjem, ki bo s pomočjo ogromnega pritiska potiskal zadnji del vozila k tlom za boljši oprijem. Pika na i oziroma jagoda na torti pa je oranžno-črna kombinacija barve vozila, ki že tako strupeno vozilo naredi kot sok mušnice.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.seotexts.com

У нашей компании авторитетный блог со статьями про налаштування релейного захисту.