Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / KONCEPT: Audi Q8 podrobno predstavljen
Audi Q8 Concept Car Image (22)

KONCEPT: Audi Q8 podrobno predstavljen


Več tednov so nas dražili, zdaj pa je končno predstavljen Audi Q8 konceptno vozilo. Razkritje je potekalo na 2017 Severno Ameriškem Mednarodnem Avto Salonu (NAIAS) v Detroitu, kjer so predstavili enega izmed najbolj pričakovanih konceptnih vozil tega leta. Telo vozila je elegantno in ob enem športnega videza, poganja pa ga mogočen hibrid, ki omogoči visoko-zmogljivost in tudi impresivno porabo goriva. Vozilo je načrtovano za prodajo v prihodnjem letu.

Audi opisuje vozilo kot: dinamično, zelo učinkovito in ekstremno udobno vozilo. To je nov Audi Q8 koncept. Predstavljen na Severno Ameriškem Mednarodnem Avto Salonu (NAIAS) v Detroitu, je to po vsej verjetnosti eden izmed bolj privlačnih vozil, ki je vstopil v avtomobilsko sceno v zadnjih letih. In ne, ne le v SUV segmentu vozil.

Z Audijem Q8, premijski proizvajalec avtomobilov tako vstopa v popolnoma nov segment velikih vozil – Q8 je elegantna alternativa robustnih klasičnih SUV vozil: varčno, prestižno in zmogljivo vozilo. Audi Q8 koncept spada med vozila maksimalnega prestiža. Združuje prostornost SUV-a s čustvenimi linijami kupeja. Poganja ga izjemno učinkovit plug-in hibridni motor s 330 kW moči in 700 Nm navora. Konceptno vozilo bo služilo kot osnova produkcijskega modela, ki ga bo Audi poslal v prodajo leta 2018.

Audi Q8 Concept Car Image (18)

Audi Q8 meri 5.02 metra v dolžino. Že sama prisotnost avtomobila je impresivna, tudi med velikimi vozili. V zahvalo 3-metrski medosni razdalji, nudi konceptno vozilo veliko notranjega prostora za potnike in prtljago skupaj z udobjem in prestižem. Kljub vbočeni, kupejevski strehi je na zadnji sedežih več kot dovolj prostora za potnike. Konceptno vozilo je opremljeno z velikim zaslonom na dotik, ki je povezan s podaljšano verzijo Audijeve virtualne kabine in no-analognega head-up zaslona. Slednji uporablja inteligentno tehnologijo razširjenje realnosti, ki združuje resnično in virtualno življenje.

“Q8 koncept je Audi v vrhunski obliki. Dokazuje prednosti naše znamke tako v tehnologiji in oblikovanju medtem ko nudi pogled v prihajajoče vozilo polne velikosti.” je povedal Dietmar Voggenreiter, član uprave za prodajo in marketing v AUDI AG. “S svojim zaslonom in funkcijami naslednje generacije, omogočamo strankam izkušnjo povezanosti na popolnoma nov način.”

Audi Q8 Concept Car Image (20)

Čeprav je ta Audi Q8 še vedno konceptno vozilo, uporablja produkcijsko tehnologijo pogonskega sistema in vzmetenja. Pogonski agregat je plug-in hibrid, ki združuje impresivno zmogljivost in nizko porabo goriva in posledično minimalne Co2 emisije. Opremljen je z 3-litrskim TFSI motorjem, ki proizvede 333 konjske moči in 500 Nm navora. Električni motor proizvede 100 kW moči in 330 Nm navora. Skupno sta povezana z osem stopenjskim tiptronic menjalnikom. Celoten sistem proizvede 330 kW in 700 Nm navora. Audi Q8 koncept pospeši do 100km/h v 5.4 sekunde in doseže končno hitrost 250km/h.

Litij-ionska baterija postavljena na zadnji del avtomobila je sestavljena iz 104 prizmatičnih celic. Z zmogljivostjo 17.9 kWh omogoči električno doseg 60 kilometrov in v kombinaciji z bencinskim motorjem skupen doseg 1.000 kilometrov. Skupen čas polnjenja z 7.2 kW vtičem traja dve uri in pol. Porabi le 2.3 l/100km goriva in 53 gramov CO2 na kilometer.

Audi Q8 Concept Car Image (30)

S sodobnim oblikovanjem in vsemi dobrotami ki bi jih pričakovali od tako velikega Audija bo ta model zagotovo visoko-prodajan model za nemškega izdelovalca avtomobilov ko bo na voljo. Quatto vse-kolesni pogon je povezan z mogočnim in visoko-učinkovitim hibridnim motorjem, ki združuje dva mogočna načina za ustvarjanje moči in impresivnih voznih lastnosti. Vabljeni k ogledu celotne galerije slik spodaj:

Vir: Audi AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.arbud-prom.com.ua

www.progressive.ua

Нашел в интернете классный интернет-сайт , он рассказывает про http://220km.com.ua.